Scut în jurul Memorialului Închisoarea Pitești, amenințată cu demolarea. Conferință de presă, joi, la sediul memorialului

Memorialul Închisoarea Pitești organizează, joi, 20 octombrie, o conferință de presă pe tema apelului lansat pentru salvarea fostei închisori.

„Anunț important pentru presă referitor la Apelul pentru salvarea Închisorii Pitești!

Organizăm o conferință de presă joi, 20 octombrie, ora 11:00 la Memorialul Închisoarea Pitești

Vor prezenta situația și vor răspunde la întrebări domnul Sergiu Rizescu, fost deținut politic și președinte al AFDPR, Ana Maria Goilav, architect, și Maria Axinte, fondatoarea Memorialului Închisoarea Pitești. Vă rugăm să confirmați prezența prin email la [email protected]. Conferința de presă va fi transmisă live pe pagina noastră de Facebook pentru publicul larg”, au anunțat, pe Facebook, organizatorii conferinței.

Reamintim că Memorialul Închisoarea Pitești a făcut, recent, un apel pentru salvarea clădirii unde în anii ’50 a avut loc cumplitul experiment cunoscut sub numele de „Fenomenul Pitești”, după cum a relatat RostOnline.

După ce la Pitești a fost dezvăluit un monument dedicat „eroilor Securității”, acum o parte din clădirea unde a au avut loc cumplite experimente împotriva umanității riscă să fie demolată.

Acest lucru este posibil deoarece Ministerul Culturii refuză să claseze ca monument istoric întreaga clădire.

Pentru salvarea clădirii, a fost inițiată o petițiecare se poate semna aici.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost