Literatură și propagandă. Deutsche Welle: Roman semnat de scriitoarea/scriitorul non-binar Kim de l’Horizon, cartea anului în Germania

Publicația Deutsche Welle în limba română ne anunță că „Blutbuch” a fost aleasă „Cartea anului“ în 2022 în Germania.

Informația ar fi trecut poate neobservată dacă nu ne-ar fi atras atenția limbajul cât se poate de corect politic folosit de cei de la DW. În articol, autorul romanului este prezentat ca scriitoare/ scriitor non-binar Kim de l’Horizon, născut/ă în Elveția.

Nu în ultimul rând, redactorul DW nu uită să menționeze că „romanul „Blutbuch” vine la momentul politic potrivit”, după ce, în iunie 2022, guvernul de la Berlin a pus bazele legii care facilitează identificarea persoanelor intersexuale și în documentele oficiale, prin introducerea unui al treilea gen, „divers“.

„Premiul german pentru carte“ este unul dintre cele mai importante premii literare din Republica Federală. Pe lângă creșterea vânzărilor, romanele și scriitorii premiați se bucură de atenție sporită în întreaga lume, de expunere prin intermediul Institutului Goethe și de șansa de a le fi traduse cărțile în alte limbi, notează sursa citată.

Premiul german pentru carte se acordă în cadrul Târgului de carte de la Frankfurt.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost