Singura fotografie a eroului național Avram Iancu, vândută la licitație pentru 7.500 de euro

Singura fotografie a lui Avram Iancu a fost vândută, marți seara, în cadrul licitației „Istoria românilor între Principate și Regat”,  pentru suma de 7.500 de euro, a anunțat Cezar Florea, proprietarul Casei de Licitații ”Historic”, în exclusivitate pentru Gândul.

„Fotografia lui Avram Iancu s-a vândut – incluzând și taxele – cu 7.500 de euro. Din punctul meu de vedere, cred că este cea mai scumpă fotografie și cea mai mică din punct de vedere al dimensiunii (10 x 6) care s-a vândut vreodată.

Noi am mai avut recorduri pe fotografii, cu Regina Maria, cu George Enescu, dar niciodată nu s-a ajuns, în România, la un astfel de preț pentru o singură fotografie. Este posibil să fie existat ceva asemănător, în materie fotografică, sau poate chiar un preț mai mare, la Constantin Brâncuși, dar dimensiunea fotografiei era mult mai mare decât aceasta.

Un amănunt foarte interesant – atunci când prețul pentru această fotografie a ajuns, rapid, la o astfel de sumă, toți ceilalți colecționari care erau înscriși nu au mai licitat, nu se așteptau la o asemenea desfășurare. S-a plecat de la 1.000 de euro”, a spus Cezar Florea pentru Gândul.

Potrivit acestuia,  fotografia vândută marți seara este singura fotografie cu Avram Iancu, în rest „sunt tot felul de butaforii sau de gravuri”.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost