Handbal feminin: România s-a calificat în grupele principale la EURO 2022, după ce a învins Macedonia de Nord

Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European – EHF EURO 2022 din Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, după ce a învins echipa Macedoniei de Nord cu scorul de 31-23 (13-12), miercuri seara, în Arena SC Boris Trajkovski din Skopje, în Grupa C.

Tricolorele reuşit să obţină calificarea în faza următoare, printr-o victorie conturată în repriza secundă, anunță Agerpres.

România s-a aflat la cârma jocului şi în prima parte, în care gazdele nu au reuşit să conducă niciun moment, dar au egalat în câteva rânduri. România a avut în min. 21 prima oară un avantaj de trei goluri, 11-8, dar la pauză diferenţa a fost de doar un gol.

În actul secund, echipa antrenată de Florentina Pera a reuşit desprinderea pe tabelă, după o serie de intervenţii remarcabile ale portarului Daciana Hosu (cea mai bună jucătoare a meciului), completate de atacuri fructificate de Cristina Neagu & co. În min. 41 s-a înregistrat pentru prima oară o diferenţă de cinci goluri în favoarea României, 22-17, ecartul final fiind de opt goluri, 31-23.

Cristina Neagu a marcat 10 goluri, Sonia Seraficeanu 5, Eliza Buceschi 3, Ana Maria Tănasie 3, Crina Pintea 3, Sorina Grozav 3, Bianca Bazaliu 2, Lorena Ostase 2.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost