Klaus Iohannis, alături de baronul Samuel von Brukenthal, într-o carte pentru copii. „Cinci sași celebri s-au rătăcit. Ajutați-i să-și găsească drumul spre casă!”

Președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns în cărțile pentru copii, numele acestuia regăsindu-se, alături de cunoscute personalități cu origini săsești din Transilvania, într-un un caiet cu ghicitori și puzzle-uri pentru copii, anunță Turnul Sfatului.

La pagina 12 a caietului se găsește un exercițiu-labirint, în care sunt imaginile a cinci personalități cu origini săsești, respectiv cinci imagini pentru care utilizatorul trebuie să identifice cu care dintre acestea se potrivește: Biserica Sfânta Margareta din Mediaș, Biserica Neagră din Brașov, Casa Lutsch din Sibiu, Palatul Brukenthal din Sibiu și o rachetă spațială.

Curios este că „drumul” lui Iohannis este cel mai lung, iar titlul exercițiului este „Derutații sași ardeleni”, cu următoarea descriere a sarcinii: „Cinci sași celebri s-au rătăcit. Ajutați-i să-și găsească drumul spre casă, evidențiindu-le drumul cu creioane colorate”.

Printre personalitățile ilustrate se numără baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803), profesorul și pastorul luteran sas născut la Mediaș Stephan Ludwig Roth (1796-1849), savantul, unul dintre fondatorii rachetei și astronauticii Hermann Oberth (1894-1989), fondatorul gimnaziului săsesc din Brașov, din curtea Bisericii Negre, Johannes Honterus (1498-1549), dar și fostul primar al Sibiului, actual președinte al României, Klaus Iohannis (născut în 1959). Pentru Klaus Iohannis este atribuită imaginea Casei Lutsch din Piața Mare, acolo unde în prezent se află sediul FDGR.

Cartea a fost editată la Sibiu, la inițiativa Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României.

Caietul conține ghicitori, rebusuri, zicători, jocuri de cuvinte și alte tipuri de jocuri educative în care trebuie completate cuvinte lipsă, identificate expresii potrivite sau trebuie ghicite culorile unor steme ale localităților din Transilvania.

 

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost