„Marea Unire din 1918: manifestări de conștiință, spiritualitate și cultură românească”. Concurs de eseuri pentru elevii și studenții din Basarabia

Episcopia de Bălţi în colaborare cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi organizează consursul de eseuri „Marea Unire din 1918: manifestări de conștiință, spiritualitate și cultură românească”, a anunțat Biroul de presă al Episopiei de Bălți.

Concursul este adresat elevilor din liceu și studenților interesați de Istorie, care își fac studiile sau locuiesc în municipiul Bălți și raioanele Briceni, Râșcani, Glodeni, Sângerei, Dondușeni, Soroca, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Ocnița, notează sursa citată.

La data de 28 noiembrie 2022 vor fi anunțate rezultatele pentru prima etapă a Concursului. Juriul va selecta cele mai bune 10 lucrări pentru fiecare secțiune. Autorii acestor lucrări vor participa la etapa finală a concursului: interviul (on-line) care va conține 2 întrebări generale referitoare la importanță istorică a evenimentelor din anul 1918.

La data de 29 noiembrie 2022, ora 14.00, laureații concursului vor fi invitați în videoconferință. Juriul urmează să acorde 3 premii și 3 mențiuni la fiecare categorie.

Câștigătorii concursului urmează să fie premiați de către PS Antonie, Episcopul de Bălţi, în data de 1 decembrie 2022, ora 14.00 la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Biblioteca Științifică, sala de lectură nr. 1.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost