Militarii francezi detașaţi în România se plâng în presa franceză de condițiile de cazare și spun că suferă de foame și de frig. Reacția MApN

Militarii francezi care au fost detașaţi în România, în baza de la Cincu, se plâng în presa franceză de condițiile proaste de cazare și reclamă lipsa căldurii, mâncarea proastă, temându-se că vremea geroasă îi va prinde în corturile în care stau şi acum, anunță ȘtiriTVR.ro.

Presa franceză scrie că militarii din Hexagon au avut o experiență neplăcută în baza de la Cincu. Sub protecția anonimatului, mai mulți militari care au fost dislocați în țara noastră s-au plâns de condițiile proaste din baza militară din județul Brașov, în care au petrecut mai bine de 3 luni.

Mulți dintre ei spun că au stat în niște module, iar unii dintre ei în corturi, că nu au avut apă în multe zile, dar se plâng și de lipsa căldurii, de mâncarea foarte proastă, de prezența șobolanilor, dar și de cea a câinilor maidanezi.

Reacția MApN:

„Conform procedurilor aliate, responsabilitățile privind camparea, hrănirea efectivelor și asigurarea serviciilor conexe (alimentare cu apă, energie, gestionarea deșeurilor etc) în locația din Cincu, au fost asumate integral de partea franceză.

În calitate de națiune-gazdă, partea română a pus la dispoziție toate elementele solicitate până în prezent de reprezentanții armatei franceze și ai celorlalte contingente aliate și va acționa cu promptitudine și pe viitor pentru a oferi asistență și sprijin, conform solicitărilor, în conformitate cu cadrul legislativ național și cu angajamentele care vor fi asumate prin acordul tehnic ce urmează a fi încheiat între partea română și partea franceză”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

Grupul de Luptă al NATO din România a fost constituit începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO dislocate în țara noastră. Forțele principale sunt dispuse în Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu, într-o tabără de campare construită gradual începând cu luna mai.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost