Prof. univ.Dan Dungaciu: Românii devin tot mai atenți la agenda NAȚIONALĂ

Populația devine tot mai atentă la agenda națională, iar discuția despre Schengen confirmă dorințele naționaliste, a declarat, miercuri, prof. univ. Dan Dungaciu.

„Populația devine tot mai atentă la agenda națională. Românii vor 50% ca România să-și vadă, în primul rând, de propria agendă. Uniunea Europeană este un spațiu în care prevalează agendele naționale și interesele naționale. Unii vor ceva, iar alții altceva.  Palierul politic e foarte important, de fapt este determinant.

Acest lucru va enerva foarte puternic populația, pentru că, de fapt, toată negocierea, toată discuția despre Schengen a făcut doar să-i confirme asta. Tot ce se întâmplă este o anomalie. După ce vine Comisia Europeană să verifice tehnic cum stă România, vine comisie din Olanda. De ce să vină o comisie din Olanda? 

Discuția despre Schengen confirmă dorințele naționaliste”, a spus prof.Dan Dungaciu, miercuri seara, la Marius Tucă, emisiune transmisă de Gândul.

Reamintim că rezultatele Barometrului al României, ediţia noiembrie 2022, au arătat că Românii îşi doresc o Românie mai centrată pe propria agendă, o Românie care mai şi cere, nu doar dă, după cum a relatat RostOnline.

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost