Profit.ro: TOȚI consumatorii de energie electrică vor fi obligați să suporte cel puțin o parte din costurile instalării de contoare inteligente

Toți consumatorii de energie electrică, fie ei casnici sau industriali, vor fi obligați să suporte direct din buzunar, în mod individual, cel puțin o parte din costurile instalării de contoare inteligente de măsurare a consumului, anunță Profit.ro.

Contoarele inteligente trebuie montate la toate locurile de consum din România în următorii 6 ani, a decis Guvernul prin ordonanță de urgență, printr-o prevedere ce transpune în legislația națională Directiva UE 2019/944 privind normele comune pentru piața internă de energie electrică.

În prezent, în baza legislației în vigoare, distribuitorii își recuperează cheltuielile cu programele investiționale de instalare de contoare inteligente exclusiv prin includerea acestor costuri în tarifele reglementate de distribuție, parte a prețurilor finale la energie plătite de toți consumatorii pe facturi. Consumatorii cărora li se montează astfel de contoare nu plătesc deocamdată nimic în plus în mod individual.

Pe același subiect:

Scenariu de coșmar anunțat de presa din Italia. Statul poate bloca contoarele cetățenilor care consumă prea mult curent electric


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost