Aproape 96.000 de euro pentru copiii bolnavi de leucemie de la Spitalul Fundeni, din donații. Părintele Mihail Bucă: Vă mulțumim din toată iubirea și durerea noastră, ambele nemăsurate!

Părintele Mihail Bucă a anunțat, luni, pe Facebook, că în urma campaniei pe care a inițiat-o în sprijinul copiilor bolnavi de leucemie de la Spitalul Fundeni s-au adunat 96.000 de euro, atât în urma proiectului „Fotbalul face bine”, cât și din donațiile primite de fetița sa, micuța Irene-Ecaterina.

„Așa cum bine știți, alături de mulți oameni de bine, prieteni de încredere, iubitori de Hristos, am demarat un proiect destinat ajutorării copiilor internați în Institutul Clinic Fundeni, la Secția de Oncohematologie. Am avut curajul să îndrăznim și să sperăm că ”Fotbalul face bine”, iar voi și bunul Dumnezeu ne-ați demonstrat că nu am greșit.

Pe 7 septembrie, la Slobozia, mulți dintre marii fotbaliști ai României ni s-au alăturat într-un meci demonstrativ organizat cu bună și aleasă pricepere de Liga Legendelor. La fel s-a întâmplat și pe 10 noiembrie, la București, în fața Mănăstirii Cașin, pe Stadionul Arcul de Triumf, unde mii de oameni au ținut să ne ajute și să le fie sprijin copiilor greu încercați de boli teribile.

În urma acestui proiect național, la care au participat și românii din străinătate, putem să vă spunem că s-a strâns suma de 44.000 de euro!

La această sumă, din donațiile pe care le-a primit, Irene-Ecaterina donează Institutului Fundeni suma de 52.000 de euro. Așadar, în total, suma ajunge la 96.000 de euro, bani pe care minunații medici de la Fundeni îi pot folosi pentru a-și duce mai departe nobila misiune de a salva viețile copiilor.

La această sumă se adaugă și donațiile despre care v-am vorbit în celelalte postări și proiectul ”Dulăpiorul faptelor bune”.

Vă mărturisesc că știam că am lângă mine oameni iubitori, oameni care nu refuză să sară în ajutor, însă mărturisesc și că am avut temeri. Dar, acum, am și mai multă încredere, încredere că Dumnezeu și voi ne sunteți alături, iar noi nu vom conteni să vă pomenim în rugăciunile noastre.

Iubiților,

Vă mulțumim din toată iubirea și durerea noastră, ambele nemăsurate. Ne rugăm să vă răsplătească Dumnezeu și Maica Domnului și să nu simțiți niciodată ce înseamnă durerea unor părinți care au un copil atât de bolnav.

Vreau să mulțumesc tuturor care au îndrăznit alături de noi, celor care au visat și visează alături de noi, celor care cred în minunile sfinților, celor care și-au neglijat familiile pentru a ne sprijini, celor care ne-au alinat durerea cu fapte și cuvinte.

Mulțumesc medicilor, personalului medical și tuturor angajaților din Institutul Clinic Fundeni și, în mod deosebit, doamnei Anca Coliță, un om rar.

Irene-Ecaterina este puternică și datorită vouă! Lupta noastră continuă, dar, cu voi alături, suntem și mai încrezători!”, a transmis, pe facebook, părintele Mihail Bucă.

Pe același subiect:

Legendele fotbalului, meci caritabil pentru copiii bolnavi de leucemie. Simbolul campaniei este micuța Irene, fetița părintelui Mihail Bucă (VIDEO)

„Alături de Irene!” Apelul Arhid. Mihail Bucă pentru fiica sa, care a fost diagnosticată cu leucemie acută mieloblastică

Arhid. Mihail Bucă, îndemn la rugăciune pentru copiii bolnavi de leucemie: Așa cum ați făcut-o pentru Irene, vă rog să vă aplecați și spre aceste suflete nevinovate!

Nou meci caritabil pentru copiii bolnavi de cancer, pe 10 noiembrie, în București. Claudiu Târziu se alătură campaniei al cărei simbol este Irene, fetița părintelui Mihail Bucă

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost