Trenul Regal, închiriat pentru o petrecere „mișto” cu „șpriț și lăutari”, de 1 decembrie

Trenul Regal, cu care au călătorit patru generații ale Familiei Regale și care în prezent se află în grija Societății Feroviare de Turism CFR SA, a fost închiriat pentru o petrecere „mișto” cu „șpriț și lăutari”, de 1 decembrie.

Societatea Feroviară de Turism SFT CFR SA a închiriat Trenul Regal de 1 Decembrie pentru o petrecere de tip „șpriț și lăutari”. O firmă de evenimente a obținut contractul și a pus în vânzare 80 de bilete pentru o călătorie pe ruta gara Băneasa- Sinaia și retur, anunță Radio Europa Liberă.

Familia Regală își exprimă stupoarea

Ion Tucă este director al Casei Majestății Sale și arată că acest eveniment nu ar trebui să aibă loc în tren.

„Cu Trenul Regal au călătorit patru generații ale familiei regale. Începând cu 2008, au fost 14 călătorii care au avut legătură cu familia regală. Trenul a condus pe Regele Mihai I și pe Regina-mamă Elena în exil, în zilele de 3-6 ianuarie 1948.

Același tren l-a condus pe ultimul drum pe Regele Mihai la 15 decembrie 2017. Ceea ce se întâmplă acum, o călătorie în scop comercial, reprezintă aproape o blasfemie. Trenul Regal îl considerăm un loc sacru, după ce l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum”, a spus Ion Tucă, potrivit sursei citate.

Contract confidențial

Societatea Feroviară de Turism SFT CFR SA este în faliment, fiind controlată de administratorul judiciar Gabriel Iorgulescu. „

Societatea Feroviară de Turism „S.F.T. – C.F.R. S.A.” – în faliment are în patrimoniu material rulant de epocă, respectiv Tren Regal, Tren Moldovița, Tren Călugăreni, Tren Dracula, locomotive cu aburi etc. (…) Societatea nu primeşte subvenţie de la bugetul de stat, asigurându-şi veniturile exclusiv din închirierea de active feroviare (clădiri, terminale, cantoane, etc) și prestații turistice cu trenurile de calatori care fac parte din materialul rulant de epocă”, ne-a precizat Iorgulescu.

În același timp, el precizează că închirierea, în special a Trenului Regal, se face numai pentru evenimente „de interes cultural, stiințific, promovarea istoriei culturale și a tradițiilor României, fără a fi lezate în vreun fel numele trenului de epocă și toate pozițiile și simbolurile acestuia”.

Un eveniment „clasic-mișto”

„De ziua națională a României, petrecem la rang de artă. O incursiune în timp cu trenul regal, pe ruta București-Sinaia, ce va aminti de zaiafeturile de odinioară”, se precizează pe pagina de promovare a evenimentului.

Toate biletele pentru acest eveniment, fiecare în valoare de 500 de euro, au fost vândute.

Trenul Regal a fost fabricat în Italia la solicitarea statului român, la uzinile Ernesto Breda/Construzioni Meccaniche Milano, din 1926 până în 1928.

Trenul este compus din cinci vagoane: Vagonul Sufragerie, Vagonul Regelui, Vagonul Reginei, Vagonul Invitaților și Vagonul Casei MS Regelui.

 

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Trenul Regal, închiriat pentru o petrecere „mișto” cu „șpriț și lăutari”, de 1 decembrie”

  1. Se spune in popor , ca ” banul este ochiul dracului si nu stii nicodata cand iti ia mintiile ” , acum fiindca suntem pe trendul acesta , national , international sa nu spunem ” galactic ” fiindca vor crede altii ca, chiar asa este , adica ” obtinerea profitului cu orice pret si fara scrupule ” trend milenar , dar acum poate mai accentuat ca niciodata , nu putem fii mirati de ” afacerea corecta legala , etc ” traim in ” democratia capitalista si este dreptul tutoror de a obtine bani cu orice pret inclusiv al statului prin reprezentantii sai ” si este complet legal , ” nimic murdar , Coane Fanica ” vorba cetateanului turmentat , dar ne intrebam tot ca prostii , unde este ” Casa regala in acest circ mediatic si afacerist ” , tot ca prostii ne intrebam ” De ce nu intenteza Casa Regala o plangere penala pe abuz de imagine in interes propriu financiar ? tot ca prostii ne intrebam ” Oare mai exista Casa Regala , de cat la parastase si aniversarii si la imagine cu copiii orfani ajutorati financiar din acte de caritate ? Apoi credem ca totusi ” CASA REGALA ” a reprezentant pentru o perioada ROMANIA si va ramane in istoria acestui popor si cu bune si cu rele ca toti ceilaltii reprezentanti ai sai , dar sa faci un protest de forma media , privind ” petreceri tiganesti /lautaresti ” cu trenul regalsimbolul Casei Regale te intrebii tot ca prostul : Oare a fost ceva financiar si pe acolo si ne facem acum ca ” ploua ” si protestam si noi la televizor ? Cu respect , pentru ” lautarii manelistii , maine poate inchiriaza si Parlamentul sau Presedintia . Gurile ” rele ” zic ca au platit in avans de 30 de ani si le-au inchiriat de atunci , cu tovarasul ” vremurilor revolutionare ” si al loviturilor de stat .

Comentariile sunt închise.