Arhimandritul Zaharia Zaharou susține o serie de conferințe, în perioada 10- 13 decembrie, în România

Arhimandritul Zaharia Zaharou- de la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” Essex, Anglia- vine în România, în perioada 10 – 13 decembrie, și va susține mai multe conferințe, anunță Basilica.ro.

Părintele Zaharia Zaharou va vorbi despre „Hristos, Calea vieții noastre. Caracterul isihast al vieții creștine” sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 18:00 la Rectoratul Universității Politehnica din București, în Amfiteatrul AN 010.

La această întâlnire, Arhimandritul de la Essex va lansa volumele „Isihasmul, nevoința cultivării inimii” și „Hristos, Calea vieții noastre. Studiu asupra teologiei Cuviosului Sofronie Athonitul”.

Duminică, Părintele Zaharia va predica la Sfânta Liturghie în Paraclisul „Sfântul Grigorie Palama” al Universității Politehnica.

Pe 12 decembrie, obștea Mănăstirii „Sfântul Ioan Evanghelistul” din localitatea prahoveană Cornu îl va primi pe Arhimandritul Zaharia care va susține o conferință în biserica mănăstirii de la ora 17:00.

În ultima zi a conferințelor din București, 13 decembrie, Duhovnicul de la Essex le va vorbi de la ora 10:00 studenților de la Facultatea de Teologie despre „Practică și Teorie, Theosis, Marea Știință”.

Seria de conferințe se va încheia în Aula Magna a Facultății de Drept cu „Trezvia, desfășurarea gândului, liniștirea minții și teologia”. Evenimentul organizat de ASCOR București va începe la ora 18:00.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost