Banca austriacă Raiffeisen Bank confirmă că are probleme cu unele plăți în România. Pe rețelele sociale circulă informații privind întârzieri de salarii

Banca austriacă Raiffeisen Bank a anunțat că unele dintre tranzacțiile realizate joi nu au putut fi procesate, deoarece întâmpină probleme de conectivitate, potrivit Economedia.

Reacția vine după ce pe rețelele sociale au apărut informații privind întârzieri de salarii, de exemplu pentru militari.

„Dorim să vă informăm că ne confruntăm cu un incident cauzat de probleme de conectivitate a Grupului Raiffeisen Bank International la rețeaua SWIFT (Societatea pentru Telecomunicaţii Financiare Inter-bancare mondiale).

Începând de astăzi dimineață, o componentă principală a acestei infrastructuri a Raiffeisen Bank nu funcționează. În consecință, nu putem trimite mesaje sau fișiere în rețeaua SWIFT. Nici nu putem să procesăm mesajele primite în aplicațiile noastre de business.

Prin urmare, parte din tranzacțiile care au fost transmise de clienți astăzi nu pot fi procesate. Aceste tranzacții vor fi procesate imediat ce conexiunea la rețeaua SWIFT va fi restabilită.

Lucrăm cu eforturi mari pentru rezolvarea problemei.

Toate celelalte servicii ale băncii, precum tranzacții online cu cardul de credit și debit, tranzacțiile la comercianți (POS) și cele la bancomate (ATM&MFM) funcționează în parametrii normali, nefiind afectate de această problema tehnică”, a transmis Raiffeisen Bank.

Anterior, pe rețele sociale au apărut informații privind întârzieri de salarii.

„Se pare ca Raiffeisen se joacă cu salariile militarilor. Nu le-au livrat azi. Si nu Trezoreria statului ar fi problema… Sper sa fie doar o întâmplare…”, arată mesajul.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost