Cel mai corect politic târg de Crăciun se află în Capitală. Fără scena Nașterii Domnului, fără cășuța lui Moș Crăciun și cu mască obligatorie pentru roată (FOTO)

Târgul de Crăciun organizat de Primăria Capitalei în Piața Constituției este unul cât de poate de corect politic, din cadrul său lipsind cu desăvârșire orice referire atât la Nașterea Domnului, adevărata semnificație a Crăciunului, cât și la Moș Crăciun, în locul căruia sunt prezente diferite personaje precum urși imenși sau pinguini.

E drept, în mijlocul târgului se găsește totuși un brad împodobit, așa încât nu a fost anulată în întregime ideea de Crăciun tradițional.

La târg sunt prezente aproximativ 60-70 de cășute, unde se comercializează dulciuri, mai ales acadele și turtă dulce, vin fiert, diferite obiecte de decorațiuni, clătite, bijuterii, burgeri și cafea.

Elementul de noutate este o imensă roată, unde accesul este condiționat de purtarea măștii, cel puțin așa indicând anunțurile postate la casa de bilete.

Spre deosebire de anii anteriori, lipsește Căsuța lui Moș Crăciun, locul unde copiii se întâlneau cu personaje elfi și puteau trimite scrisori cu dorințele lor.

Foto: Raluca Oanță

De fapt, Moș Crăciun lipsește cu desăvârșire din acest târg, în locul lui fiind prezent un urs imens. Pe alocuri, în târg mai se găsesc figurine precum pinguini sau câini.

Foto: Raluca Oanță

Scena Nașterii Domnului nici nu este amintită în acest târg, nici ca desen, construcție din lemn sau orice element care ar putea să aducă aminte de adevărata semnificație a Crăciunului: Nașterea Domnului.

De fapt, Hristos a fost înlăturat în totalitate din acest târg numit de Crăciun…

Context

Târgul de Crăciun este  organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti şi CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu TVR.

Târgul este deschis până pe data de 26 decembrie.

 

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Cel mai corect politic târg de Crăciun se află în Capitală. Fără scena Nașterii Domnului, fără cășuța lui Moș Crăciun și cu mască obligatorie pentru roată (FOTO)”

Comentariile sunt închise.