Claudiu Târziu (AUR): În cazul în care aderarea la Schengen va fi respinsă, responsabilii români trebuie să își asume răspunderea, chiar să demisioneze din funcție

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) a declarat, miercuri, că autorităţile din Austria se folosesc de „un pretext ruşinos” pentru a se opune intrării ţării noastre la spaţiul Schengen, atunci când susţin că din România sau prin România există fluxuri masive de imigranţi ilegali, menţionând că sunt îndeplinite „de foarte mulţi ani” toate criteriile necesare de aderare.

„De foarte mulţi ani, România îndeplineşte toate criteriile necesare pentru aderarea la spaţiul Schengen. Asta au recunoscut-o, într-un fel sau altul, cam toate autorităţile relevante europene până azi, dar iată că austriecii au găsit de cuviinţă să ne arunce acest motiv în faţă pentru opoziţia lor. Această opoziţie este cu atât mai surprinzătoare cu cât între ministrul de Interne român, domnul Bode, şi ministrul de Interne austriac au existat două întâlniri în perioada cea mai recentă, în care, chipurile, oficialul român a încercat să obţină de la oficialul austriac un acord, să-l înduplece, cu alte cuvinte. (…) Subiectul aderării României la spaţiul Schengen va fi pus pe masa Consiliului pentru Justiţie şi Afaceri Interne şi deja am fost anunţaţi că Austria se va opune. Am fost preveniţi asupra acestei poziţii atât de cancelarul Austriei, cât şi de ministrul de Interne. Pretextul este că din România sau prin România există fluxuri masive de imigranţi ilegali. În mod evident, e doar un pretext şi e un pretext, din punctul nostru de vedere, ruşinos, venind de la înălţimea unor responsabili atât de importanţi ai statului austriac”, a precizat senatorul Claudiu Târziu, într-o conferinţă de presă, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, Claudiu Târziu a adăugat că, în funcţie de rezultatul votului de joi, responsabilii români pentru asigurarea condiţiilor de aderare la Schengen ar trebui să-şi asume răspunderea şi să demisioneze din funcţie, ca semn al „incompetenţei politice”, dacă România va fi respinsă.

„În funcţie de rezultatele votului de mâine, ar trebui ca responsabilii români pentru asigurarea condiţiilor de aderare la Schengen, cât şi pentru negocierile aşa-zise purtate cu diverşi oficiali străini, să îşi asume răspunderea şi, dacă este cazul să fim respinşi, chiar să şi demisioneze din funcţie, ca semn al unei recunoaşteri a incompetenţei şi a impotenţei lor politice”, a subliniat senatorul AUR.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost