Pe Cristian Tudor Popescu nu-l interesează istoria, îl deranjează, în schimb, verticalitatea lui Novak Djokovici

Îl mai țineți minte  pe Cristian Tudor Popescu? E individul care, pe vremea plandemiei, spunea următoarele:

„Oricât de greu de înghițit ar fi această constatare, rațiunea mă obligă s-o enunț: procentul uriaș de nevaccinați este pe măsura primitivismului actualului popor român. (s.n.)

A ignoranței și iraționalității de care sunt stăpâniți aproape trei sferturi dintre noi, mulți cadre medicale și didactice.

Guvernul n-a făcut ce trebuie ca românii să se vaccineze nu e decât o frază bombastică în caftul politic.

Ce dracu să facă? Să le dea mici, bere, fasole cu ciolan, mai multe tombole și loterii? Să-i scarpine pe burtă?

A refuza vaccinul în aceste condiții e un gest care ține de joasa calitate umană a individului” (s.n.).

Același individ se ia acum de Novak Djokovici pentru că are coloană vertebrală, verticalitate și e mândru că este sârb.

După  ce a câștigat meciul din primul tur de la Roland Garros, Novak Djokovici a scris pe lentila camerei de filmat mesajul: „Kosovo este inima Serbiei! Stop violenţei!”. A făcut acest lucru pentru că în Kosovo, chiar în aceste zile, etnicii sârbi sunt terorizați de forțele de ordine kosovare fără ca forțele de menținere a păcii ale NATO să intervină în calmarea situației.

Amintim că statul român nu a recunoscut independența Kosovo, asta înseamnă că România consideră Kosovo ca fiind parte integrantă a Serbiei. Iar dacă e să studiem un pic istoria Serbiei vom vedea că bătălia din Kosovo dintre trupele otomane ale sultanului Murad și cele sârbești ale pințului Lazar Hrebeljanović este deosebit de importantă pentru istoria, tradiția și identitatea națională sârbească, acel moment din 1389 este considerat a fi un moment definitoriu în crearea statului sârb. Sârbii chiar consideră Kosovo ca fiind inima Serbiei.

În aceste condiții gestul lui Novak Djokovici e absolut normal, denotă un om cu caracter, cu principii, cu coloană vertebrală.

Dar nu și pentru Cristian Tudor Popescu. Iată ce scrie acesta într-un editorial publicat de Gazeta Sporturilor:

„Nu pot să uit cum Djoković le-a mulțumit pentru susținere suporterilor săi fanatici, sârbi din Australia, care incendiau mașini și se încăierau cu poliția în vreme ce el era blocat pe aeroport pentru lipsa vaccinului anticovid.

Așa că nu mă surprinde ultima sa declarație, „Kosovo este inima Serbiei!” urmată de apelul „Stop violenței!”. Nu discut cât de adevărată sau falsă este afirmația – e o chestiune istorică. (s.n.) Dar ea este lozinca naționaliștilor extremiști sârbi, în numele căreia s-a vărsat atâta sânge.” (Gazeta Sporturilor)

Pentru Cristian Tudor Popescu istoria nu contează, faptele nu contează. Contează doar ce e la modă acum, doar ce e pe placul stăpânilor nu contează de unde, acum de la Washington și Bruxelles, pe vremuri de la Moscova.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost