Claudiu Târziu (AUR): “Suntem împotriva tendințelor ideologice tot mai pronunțate ale actualei Comisii Europene”

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Aliantei pentru Unirea Românilor, clarifică poziția și orientarea AUR față de Uniunea Europeană, răspunzînd astfel acuzelor de antieuropenism care sunt aduse acestei formațiuni politice.

Noi, AUR, nu suntem antieuropeni. Nici nu am putea fi astfel. Geografic, istoric, cultural, suntem în Europa. Noi, AUR, nu suntem nici împotriva Uniunii Europene, dar suntem împotriva tendințelor ideologice tot mai pronunțate ale actualei Comsii Europene, care e alcătuită din niște funcționari nealeși de nimeni, deci care nu au cenzura votului popular de care să se teamă și, prin urmare, fac ce doresc. Noi, AUR, sesizăm problemele din UE și suntem convinși că putem găsi cele mai bune soluții pentru rezolvarea lor. Vrem să îmbunătățim UE, să o readucem pe drumul gândit de părinții fondatori, drum similar valorilor care au stat la baza civilizației europene, valori astăzi ingnorate. Înte aceste valori, credința creștină este cea mai prigonită, cea mai ignorată și scoasă din cetate prin exercițiul de putere al acestei Comisii Europene. Prin urmare, noi, AUR, mergem la Bruxelles pentru că vrem să fim în UE, vrem să avem un cuvânt de spus în UE. Credem că valul de simpatie tot mai mare pentru toți conservatorii din Uniunea Europeană va produce o schimbare de majoritate în Parlamentul European, care să determine și o schimbare a componenței Comsiei. Conservatorii din toate celelalte state membre UE ar face bine să câstige alegerile de anul viitor, în așa fel încât să avem o uniune așa cum o gândim noi: pro-viață, pro-familie, pro-libertate, pentru prosperitate, o uniune care să se întoarcă la valorile autentice – la credință, la ceea ce ne-au învățat înțelepții greci, să punem din nou în valoare și în lucrare drepturile naturale, nu drepturi inventate pentru unele minorități împotriva majorităților, să oprim ideologizarea sistemelor de educație samd. Putem să facem multe lucruri pentru Europa, dar numai împreună cu colegii conservatori din celelalte țări și de aceea e important ca noi, AUR, să trimitem în Parlamentul European un număr cât mai mare de eurodeputați. Sperăm că, în 2024, românii ne vor da un număr consistent de voturi pentru a fi prezenți la Bruxelles și Strassbourg cu 15, poate cu 20 de europarlamentari care să lupte pentru România. România trebuie să aibă acolo apărătorii ei, apărătorii patriei române” – a spus Claudiu Târziu.

AUR și-a lansat luna trecută candidații pentru Parlamentul European în cadrul unui eveniment public la care au participat câteva mii de membri și simpatizați, precum și reprezentanți ai partidelor conservatoare din 10 țări europene și din Israel.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost