Claudiu Târziu, reacție la decizia CEDO privind cuplurile de același sex: Vom lupta pentru păstrarea definiţiei actuale a FAMILIEI în România

AUR se angajează să păstreze definiţia actuală a familiei în România, în materie constituţională şi civilă, a anunțat, printr-un comunicat de presă, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Anunțul a fost făcut după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis să respingă contestația României referitoare la decizia privind asigurarea unui cadru legal de recunoaştere a cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex.

„Ca formaţiune conservatoare, AUR se angajează să păstreze definiţia actuală a familiei în România, în materie constituţională şi civilă, prin raportare la datele naturii umane şi la morala creştină, iar nu la libertatea opţiunii sexuale a persoanelor. Familia este relaţia şi legătura eternă între părinţi şi copii, iar temelia acesteia este căsătoria”, a declarat senatorul Claudiu Târziu.

Totodată, Claudiu Târziu solicită Guvernului şi membrilor Parlamentului României să respingă orice „inovaţie” legislativă, precum parteneriatul civil, iar orice modificare de regim juridic să fie în acord cu valorile culturale, sociale şi istorice ale poporului român.

„Conform reglementărilor actuale, o nouă familie se poate întemeia doar prin căsătoria între bărbat şi femeie. O legislaţie care echivalează căsătoria cu parteneriatul civil sau cu orice altă formă de reglementare ar avea ca efect distrugerea, prin ducerea în irelevanţă, a căsătoriei, care s-ar transforma dintr-o instituţie unicat, recunoscută şi ocrotită de Constituţie şi tratatele internaţionale, într-o simplă relaţie contractuală”, a mai afirmat senatorul AUR.

Reamintim că, în urmă cu două zile, CEDO a respins contestaţia împotriva hotărârii care ar obliga România să creeze cadrul legal adecvat pentru a recunoaşte şi proteja cuplurilor de acelaşi sex. Astfel, această recunoaştere juridică rămâne la latitudinea statului român.

Pe același subiect:

ProVita: Decizia CEDO e acum definitivă, dar NU obligă la recunoașterea „căsătoriei” între persoane de același sex


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost