PSD și PNL, corigenți la istorie

Aflăm din Libertatea că PSD și PNL discută despre crearea unei alianțe electorale în vederea participării pe liste comune la alegerile de anul viitor:

PSD și PNL înaintează intens, în discuții confidențiale, pentru constituirea a ceea ce cele două partide numesc „Blocul democratic”, văzut în contrapondere la ascensiunea AUR, pe care o caracterizează drept populistă. Miza „Blocului democratic” o reprezintă câștigarea tuturor alegerilor din 2024 – europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. „Strategia va fi blocarea mișcărilor naționaliste și extremiste” (adică AUR, n.n.), au dezvăluit pentru publicul Libertatea surse care participă la negocierile dintre PSD și PNL.

Se vede că nu există măcar unul la vârful celor două partide care să știe un pic de istorie. Pentru că dacă ar fi existat, ar fi știut că la alegerile din 1946 a participat o coaliție de partide reunite sub titulatura Blocul Partidelor Democrate.

Iată componența acelei alianțe electorale:

  • Partidul Comunist Român (PCR)
  • Partidul Social Democrat Român (istoric) (PSDR)
  • Frontul Plugarilor (FP)
  • Partidul Național Liberal-Tătărăscu (PNL-T)
  • Uniunea Patrioților (UP)
  • Partidul Național Țărănesc – Anton Alexandrescu (PNȚ-AA)
  • Comitetul Democrat Evreiesc (CDE)

Alegeri pe care le-au câștigat în urma unei fraude masive.

Iar înainte de această alianța electorală de tristă amintire a existat o altă alianță intitulată Blocul Național Democrat. Blocul Național Democrat a fost constituit la data de 20 iunie 1944 și avea în componență Partidul Comunist Român, Partidul Social Democrat Român, Partidul Național Țărănesc și Partidul Național Liberal.

Și știți care era scopul declarativ al acestor alianțe? Exact același ca al alianței în formare din zilele noastre: „blocarea mișcărilor naționaliste și extremiste„.

Deci avem aproximativ aceiași alianța, aproape același nume și același obiectiv. Lipsesc doar PCR și soarele, semnul electoral al alianței electorale din urmă cu 77 de ani.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „PSD și PNL, corigenți la istorie”

  1. Cine ne conduce politic , ne ” si dirijeaza ” in ” obisnuinta si logica practicata a lui ” si ” politic , democratic ” apoi , daca la marea democratie ” americana ” exista numai doua partide ” democrat si republican ” , dar de fapt ” unul singur ca partidul comunist, care se schimba alterantiv din 4 in 4 ani democratic ( ca la noii in asa zisa perioada socialista, cu schimbari din cincinal in cincinal ) , cu aceleasi interese de grup tehno-militar politic , atunci si la ” invateceii mai mici in ale a zisei democratii ,( recte EUROPA DE EST- aceeasi miscare politica se va intampla in mai multe state din Europa de est -adica 2 asa zis partide decidente , restul de umputura democratica , pentru votantii ” multumiti cu democratia si alesul lor ” . Oare inventam ” roata poltica democratica acum ” sau ii punem doar ” spite ?

Comentariile sunt închise.