2024, anul tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți. Ce sărbători au fost adăugate în calendarul creștin-ortodox pentru anul viitor

Calendarul creștin‑ortodox pentru anul 2024 a fost tipărit și poate fi deja achiziționat de la pangarele bisericilor din București, Ilfov și județul Prahova, precum și din diferite librării și magazine unde se comercializează cărți și obiecte bisericești.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2024 drept Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anul comemorativ al tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți, notează Ziarul Lumina.

Potrivit sursei citate, în ședința de lucru din 4 iulie 2023, Sfântul Sinod a hotărât înscrierea a trei sfinți în calendarul Bisericii Ortodoxe Române: în ziua de 7 septembrie, Sfânta Cuvioasa Casiana Imnografa; în ziua de 2 iulie, Sfântul Ierarh Ioan Maximovici; în ziua de 28 august, Sfântul Cuvios Iosif Isihastul. De asemenea,  a fost introdusă cinstirea icoanei Maicii Domnului „Axion Estin”, dar și prima prăznuire a sărbătorii Aducerii moaștelor Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou la București, în 13 iulie.

Calendarul creștin‑ortodox pentru anul 2024 este editat, ca în fiecare an, în 6 formate de prezentare, după cum urmează: calendarul foaie de perete; calendarul agendă mică; calendarul agendă mare; calendarul spiră de perete; calendarul de birou cu picior (toate 5 editate de Arhiepiscopia Bucureștilor – Editura „Cuvântul Vieții”); calendarul cu însemnări al Patriarhiei Române – realizat la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost