Preoții români fac slujbe de pomenire pentru morții din Fâșia Gaza și din Israel (VIDEO)

Preoții români fac în aceste zile slujbe de pomenirii pentru creștinii din Fâșia Gaza și din Israel, care au murit în ultimele zile, în contextul războiului din Orientul Mijlociu.

Potrivit informații oferite de părintele Teofil Anăstăsoaie, reprezentatul BOR la Ierusalim, astfel de slujbe au fost făcute la Biserica Românească din Ierusalim. Pe de altă parte, pentru creștinii din zona Gaza, există un episcop ortodox care aparține de Patriarhia Ierusalimului și care are în grija lui cam 80.000 de creștini ortodocși palestinieni.

„La Biserica Românească din Ierusalim, am făcut o rugăciune pentru sufletele celor plecați prea devreme dintre noi, și de o parte, și de alta. Războiul este nedorit de nimeni și noi deplângem ceea ce se întâmplă în Țara Sfântă, mai ales că, în perioada aceasta, ar fi trebuit să fie aici mii de pelerini care doreau să se închine, să se roage, să se bucure de acest loc.

Din nefericire, Locurile Sfinte sunt acum goale și iată, facem rugăciuni de pace și cele mai triste sunt rugăciunile pentru cei plecați dintre noi”, a declarat, la Antena 3, părintele Teofil Anăstăsoaie, reprezentatul BOR la Ierusalim.

Potrivit acestuia, pentru creștinii din zona Gaza, există un episcop ortodox care aparține de Patriarhia Ierusalimului și care are în grija lui cam 80.000 de creștini ortodocși palestinieni.

„Acum, situația lor, după cum se știe, este destul de nefericită, pentru că se află în mijlocul acestui conflict, nedorit de ei și probabil nici de cei din jur.

Am ținut legătura cu cei de acolo, pentru că sunt și români care se află în zona respectivă. Nu sunt printre victime, din informațiile noastre.

Indiferent din care parte este analizat acest atac sau conflict, creștinii și, în general, oamenii trebuie să iubească pacea. Nu este de dorit și nu arătăm cu degetul în nicio direcție.

Religia și credința este legătura omului cu Dumnezeu  Trebuie să încercăm să căutăm pacea. Nu e bine nici pentru unii, nici pentru alții. Deplângem această stare”, a mai declarat Teofil Anăstăsoaie.

Remintim că cel puțin opt persoane au fost ucise de un raid aerian al armatei israeliene asupra Fâșiei Gaza, care a lovit și biserica ortodoxă „Sfântul Porfirie”, care aparține de Patriarhia Ierusalimului, după cum a relatat R3Media.

Persoanele ucise se aflau într-o clădire din complexul bisericesc (foto) pentru a se refugia din calea bombardamentelor, dar nici lăcașul sfânt nu a fost cruțat. De altfel, biserica găzduia și creștini și musulmani, fugiți din calea armelor.

Sursa: Biserica Ortodoxă din Ierusalim


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost