Muzeul Cărții și Exilului Românesc, inaugurat la Craiova (FOTO)

Muzeul Cărții și Exilului Românesc a fost inaugurat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Craiova, noua instituție de cultură fiind găzduită de Casa Dianu, o superbă clădire monument istoric.

Muzeul deține un patrimoniu impresionant, alcătuit din peste 40 de colecții  de cărți, manuscrise, elemente audio-video și obiecte personale și de artă aparținând generației exilului.

Printre altele, vizitatorii muzeului vor avea acces la colecțiile acad. Basarab Nicolescu, scriitorilor Vintilă Horia, Mircea Eliade și Emil Cioran și regizorilor Andrei Șerban și Paul Barbăneagră.

 

Înființarea Muzeului Cărții și Exilului Românesc s-a realizat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, proiectul „Valorificarea durabilă a monumentului istoric Casa Dianu din localitatea Craiova, judeţul Dolj, prin crearea unui Muzeu al Cărţii şi Exilului Românesc şi introducerea acestuia în circuitul turistic”, derulat de Consiliul Județean Dolj, care a obținut o finanțare de aproximativ 5 milioane de euro.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost