REVOLTĂTOR! Statul NU plătește pentru repatrierea românilor din Israel. Ciolacu: Nu există zboruri umanitare. Nu putem transforma România și companiile românești în Crucea Roșie

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședintei de Guvern că au fost aduși în țară peste 2.000 de români aflați în Israel.

Totodată, premierul a mulțumit Ministerului de Externe și companiei Tarom pentru implicare. În schimb, premierul Ciolacu nu a mai amintit de costurile pe care românii care doresc să ajungă în țară trebuie să le suporte, după ce, miercuri, a declarat că statul nu este Crucea Roșie ca să asigure curse gratuite.

„Nu există zboruri umanitare. Nu putem transforma România și companiile românești în Crucea Roșie. În funcție de cei care s-au deplasat și au fost repatriați, în funcție de veniturile lor, statul român, la anumite persoane vulnerabile, în ceea ce privește veniturile, va înapoia banii.

Mai mult, am văzut un preț fix la Tarom de 350 de euro. Le mulțumesc celor de la Tarom pentru decizie, pentru că ei, de fapt, prin acest preț, și-au acoperit doar costurile propriu-zise. Mai mult, ați văzut că foarte multe companii n-au riscat. Tarom a făcut-o. Au fost 10 aeronave de la Tarom, 8 aeronave private care au făcut acest transport, peste 1.709 români care au fost repatriați. Am o singură rugăminte, să înțelegem că în acest moment în Israel este război. Să înțelegem gravitatea situației și că nu putem face pelerinaj în această perioadă, fiindcă există cetățeni români care poate n-au fost suficient de atenți la avertizările statului român și ale MAE și au continuat să meargă în Israel, unde au constatat că de fapt vor trebui să se întoarcă de urgență, pentru că pelerinajul este un pic închis.

Haideți să nu ne mai încercăm unii pe alții. Consider că persoanele vulnerabile…este un cost suplimentar venit la această întoarcere înainte de timpul programat și de biletul pe care îl aveau, nu cred că este o problemă pentru statul român”, a declarat, miercuri,  premierul Marcel Ciolacu, potrivit Digi24.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „REVOLTĂTOR! Statul NU plătește pentru repatrierea românilor din Israel. Ciolacu: Nu există zboruri umanitare. Nu putem transforma România și companiile românești în Crucea Roșie”

Comentariile sunt închise.