Scriitoarea J.K. Rowling, autoarea cărților „Harry Potter”, reacție la amenințările primite pentru că nu recunoaște ideologia trans: Aș face cu bucurie închisoare pentru opiniile mele

Scriitoarea J.K. Rowling, autoarea cărților „Harry Potter”, a reacționat la amenințările potrivit cărora va fi dată în judecată pentru că refuză să recunoască ideologia trans.

Într-un mesaj postat pe X, fost Twitter, J.K. Rowling a subliniat că preferă să facă închisoare pentru opiniile sale.

„Voi face cu bucurie doi ani de pușcărie dacă alternativa este lipsa libertății de expresie și negarea realității și a importanței sexului. Aduceți cazul în instanță. Va fi mai distractiv decât a fost vreodată pe covorul roșu”, a scris, pe X, J.K. Rowling, potrivit New York Post.

În ultimii ani, J.K. Rowling s-a poziționat împotriva ideologiei trans și a criticat ideea că sexul biologie nu este real, explicând că să spui adevărul nu înseamnă ură.

Pentru opiniile sale, J.K. Rowling a fost criticată în mai multe rânduri de susținătorii trans și acuzată de discurs instigator la ură.

Ca o ironie, în 2023, i s-a interzis accesul chiar la o expoziție „Harry Potter”, de la Muzeul Culturii Pop din Seattle.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost