Românii din Fâşia Gaza, apel disperat către autorităţi: Fizic și psihic nu mai putem!

Coșmarul continuă pentru românii care locuiesc în Fâșia Gaza, ei trăind de peste 10 zile la limita supraviețuirii, fără utilități și cu spaima unor noi atacuri.

Ştefan Abedelnaby, român cu dublă cetățenie, student la Medicină în Craiova, a fost prins în conflictul declanşat de Hamas cu doar câteva zile înainte să se întoarcă în România. El face un apel disperat la autorităţi să ajute cetăţenii care sunt şi români să fie scoşi din Fâşia Gaza înainte de a fi ucişi, potrivit ȘtiriTVR.ro.

„Am fost atacat lângă casa mea, am fugit, am fost iar atacat, nu ştiam cum să ies. Tot, peste tot, sunt numai geamuri pe jos, numai cărămizi, tot distrus. Ne este frică să dormim noaptea, să nu murim şi noi dormind. Noi aşteptăm în orice clipă să fim bombardaţi, să murim. N-am putut să mă mai duc la spital, credeţi-mă, am lucrat două-trei zile la spital, am spus că nu mai pot la ce am văzut eu. Imaginile astea până mor o să-mi rămână în cap. M-au afectat psihic rău de tot şi nu am mai putut să continui să mă duc la spital să lucrez. Stăm în stres non stop”, a mărturisit Ştefan Abedelnaby, pentru ȘtiriTVR.ro.

Studentul român a povestit situaţia dramatică din Fâşia Gaza, au fost tăiate curentul şi celelalte utilităţi, iar oamenii aproape că se bat pe alimente şi pe apă.

„Eu aştept de 4 zile să fac un duş. Azi noapte n-am putut să dorm. Nu există un loc să fii în siguranţă, să spunem: Hai să ne ducem undeva că e un pic mai calm, toate zonele sunt la fel. Nu e curent, ieri oamenii se certau pe apă. Fizic, psihic nu mai putem”, a spus Ştefan Abedelnaby.

Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Ministerului român de Afaceri Externe, Radu Filip, a confirmat că în Fâșia Gaza sunt 350 de români, dintre care 200 au solicitat sprijinul autorităților române, după cum a relatat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Românii din Fâşia Gaza, apel disperat către autorităţi: Fizic și psihic nu mai putem!”

  1. Avand in vedere ca sunt 350 de romani in Gaza , poate trebuia ca domnul in cauza impreuna cu altii cunoscuti romani in cauza sa faca o petitie oficiala catre Presedintele Romaniei , care are responsabilitate constitutionala privind protectia cetateanului roman oriunde se afla el , interviuri fara ” inscris ” creeaza doar ” marketing de piata televiazata ” dar aici fiecare face cum crede el de cuviinta ( legal ei toti acesti romani sinistrati acolo si poate in curand decedati acolo , aveau un drept legal de tragere la raspundere a statului roman , prin ” Presdintele sau ” . Referitor la ” conditii GAZA ” a, adica apa oprita , electricitate , etc , conditii umane de trai a unei populatii civile indiferent de conflictul armat in cauza , sunt sustinute ” de drepturile omului ” CONVENTIE ONU , cat si de marile ” democratii asa zise mondiale ” dar aceasta ” blocada ” din partea agresor privind ” hrana , utliltatii civile ” s-a mai aplicat si alatdata in cazul ” LENINGRAD ” din al doilea razboi mondial aplicat de nazisti , identic ca si acum , privind ” fortare decident conflict ” prin afectare populatie civila . La romani exista un proverb ” Aschia nu sare departe de trunchi ” , privind COMPARATIE BLOCADA ” GAZA ” cu comparatie BLOCADA ” LENINGRAD ” in al doilea razboi mondial .DAR ACUM AVEM ” DEMOCRATIE ” PRIN MARELE ” DEMOCRAT INTERNATIONAL ” care asigura democratia si lupta contra ” teroristilor ” care isi apara drepturile umane si de stat .

Comentariile sunt închise.