Ședință comună a Guvernelor României și Ucrainei, miercuri, la Kiev. Ciolacu: Avem capacitatea de a deveni un centru de suport logistic pentru reconstrucția Ucrainei

După vizita de săptămâna trecută a președintelui Zelenski în România, mai mulți membri ai Guvernului Ciolacu se deplasează, miercuri, la Kiev, unde vor participa la prima ședință comună a Guvernelor României și Ucrainei.

Alături de premierul Marcel Ciolacu, la ședința comună a Guvernelor român și ucrainean, vor participa: vicepremierul Marian Neașcu, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, ministrul energiei, Sebastian Burduja, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan-Radu Oprea, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Dr. Raed Arafat, a anunțat, luni, Biroul de presă al Guvernului.

În cadrul vizitei, șeful Executivului va avea întrevederi cu președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, cu prim-ministrul ucrainean, Denys Shmyhal, alături de care va susține declarații comune de presă, dar și cu președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk.

„Vizita la Kiev are două obiective clare – promovarea drepturilor românilor din Ucraina și semnarea unor acorduri bilaterale importante, care să pună bazele unei colaborări mai aplicate în mai multe sectoare. Ucraina poate conta pe România acum și pe termen lung pentru că avem capacitatea de a deveni un centru de suport logistic pentru reconstrucția acestei țări”,  a subliniat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Pe parcursul vizitei în Ucraina, premierul Marcel Ciolacu va depune o coroană de flori la Zidul Apărătorilor Căzuți ai Ucrainei din Kiev și va participa la dejunul de lucru oferit în onoarea delegației române de premierul Denys Shmyhal.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Ședință comună a Guvernelor României și Ucrainei, miercuri, la Kiev. Ciolacu: Avem capacitatea de a deveni un centru de suport logistic pentru reconstrucția Ucrainei”

  1. Singurul obiectiv clar de discutat este situatia romanilor din teritorile romanesti ocupate de Ucraina, Buceag si Nordul Bucovinei. Acesta este cel mai important subiect.

  2. CU O DATORIE ” EXTERNA ” DE 50 % DIN PIB, TOCMAI NOI II AJUTAM PE ” UKRAINA ” CU ALTA DATORIE EXTERNA DE CEL PUTIN PANA ACUM DE PESTE 50 % DIN PIB,( date reiting Banca Mondiala ) DAR SE PARE CA ORI SUNTEM ” PROSTI ” CU ” TONTII ” ORI SUNTEM ” TOTI TURMENTATI ” CA IN CARAGIALE .De fapt vizita acopera ” ALTE INTERESE ” al realilor decidenti ” financiari ” privind DATORIA EXTERNA A ROMANIE SI UKRINIEI si cum putem fii folositi noi ca ” TONTII ” privind transeferul de cereale si distrugerea inrfrastructurii rutiere si feroviare din ROMANIA prin acest transfer , catre ” ALTII ” si invers ” transferul ca ajutor financiar ” , de la altii catre UKRAIANA . DE FAPT IN LIMBAJUL INFRACTORILOR de starda , NOI SUNTEM DOAR ” SAGETI ” la Cereale si la banii . Dar este bine si asa ca ” sageata ” ,dar fereasca Dzeu de mai rau , ca ” INCULPAT ” ( referitor la pozitia RUSIEI privind asa zisul ” ACORD STRATEGIC ROMANIA-UKRAINA ” Se pare ca in contradictie cu noi , ORBAN , prin faptele sale nu pune ” botul ” la vrajeli din contra adera ( prin diplomatie ) la tratatul RUSIA -CHINA , cu toate ca este MEMBRU NATO SI E.C . dar ” HUNII DE LA VEST SI HUNII DE LA EST ” sunt intotdeauna ” mai prost informatii decat noi ” cei care avem ” MAREA DEMOCRATIE MONDIALA IN SPATE ” mai mult in vorbe decat in fapte.

Comentariile sunt închise.