Ursula von der Leyen cere statelor membre UE să adauge „discursul instigator la ură” pe lista „infracțiunilor” europene

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a solicitat, săptămâna trecută, liderilor statelor membre ale UE să adauge discursul instigator la ură pe lista „infracțiunilor” europene, anunță Calea Europeană.

Solicitarea a fost făcută în contextul conflictului din Orientul Mijlociu.

În cadrul unei conferințe de presă, Ursula von der Leyen a susținut că liderii UE „au descris răspândirea rapidă a discursului de ură online și a propagandei teroriste, cu riscul ca acestea să se traducă în violență și acte teroriste”.

„Regulamentului privind conținutul terorist online și al Actul european pentru serviciile digitale reprezintă instrumente pe care le putem folosi pentru a cere platformelor să scoată, de exemplu, conținutul terorist de pe platformă”, a spus șefa CE.

Ursula von der Leyen a îndemnat la vigilență cu privire la „infracțiunile motivate de ură”, liderii UE discutând și despre faptul că s-ar observa o creștere semnificativă a actelor antisemite.

„Trebuie să continuăm să fim foarte vigilenți cu privire la toate celelalte infracțiuni motivate de ură. Prin urmare, am profitat încă o dată de această ocazie pentru a îndemna liderii să aprobe acum propunerea Comisiei de a adăuga discursul instigator la ură și infracțiunile motivate de ură pe lista infracțiunilor UE”, a subliniat Ursula von der Leyen.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost