Primele autobuze electrice au ajuns în Capitală, dar FĂRĂ stații de încărcare

Primele 51 de autobuze electrice, din cele 100 achiziționate de Primăria Capitalei contra sumei de 300.000.000 de lei, au ajuns în București, dar fără stații de încărcare.

În timp ce viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, susține că stațiile de încărcare urmează să fie livrate treptat, directorul STB, Daniel Istrate, spune că se caută soluții pentru achizionarea unor stații, astfel încât autobuzele electrice să nu rămână în depozite.

„Acesta este primul lot din cele 100 de autobuze electrice pe care Primăria Capitalei le-a achiziționat. Celelalte 49 de autobuze electrice vor sosi în luna noiembrie, iar până pe 2 Decembrie vor fi livrate, treptat, și 100 de stații de încărcare.

Cele 100 de vehicule, care vor înnoi flota STB, sunt achiziționate cu fonduri europene nerambursabile, prin programul Programul Operațional Regional”, a anunțat, pe Facebook, viceprimarul Stelian Bujduveanu.

Potrivit acestuia, primele autobuze electrice vor circula pe străzile din Capitală până la sfârșitul anului. Acestea vor fi introduse treptat în circulație, timp în care se vor realiza montarea și configurarea echipamentelor ITS, training-ul șoferilor STB și al personalului tehnic, testele de anduranță, probele efectuate pentru recepția autobuzelor.

Pe de altă parte, directorul STB, Daniel Istrate, spune că se caută soluții financiare pentru achiziționarea unor stații de încărcare pentru noile autobuze electrice.

„Noi acum suntem în procedură, schimbăm lista de investiţii despre cum să achiziţionăm şi staţii rapide pe care găsim soluţii să le montăm la capete de linii ori acolo unde sunt imperios necesare”, a declarat, pentru Observator, Daniel Istrate.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost