Analist economic, despre limitarea cash-ului: Măsura încalcă dreptul omului de a dispune de proprietatea personală și a fost luată pentru îmbogățirea băncilor

Limitarea plăților cu numerar a fost luată pentru îmbogățirea băncilor străine din România și această măsură încalcă unul dintre cele mai elementare drepturi ale omului, dreptul de a dispune de proprietatea personală, spune analistul economic Ilie Șerbănescu, fost ministru de stat.

Într-un interviu acordat pentru Național.ro, Ilie Șerbăbescu a explicat că evaziunea fiscală va crește în urma acestei decizii a Guvernului.

„Guvernanții români nu țin cu românii, asta este evident, și fac toate mizeriile posibile acestui popor. În plus, se instituie un control al oamenilor, prin încălcarea unuia dintre cele mai elementare drepturi ale omului, dreptul de a dispune de proprietatea lui așa cum vrea el, fără să-i lezeze pe alții. Cu ce îi lezez eu pe alții dacă folosesc proprietatea mea cash? Cu nimic.

Dacă banii pe care îi cheltui provin din evaziune, din fraudă ș.a.m.d, dovedește lucrul acesta și ia-i pe toți. Că îi iei cash, că îi iei din cont, nu contează. Dar, dacă sunt ai mei, trebuie să mă lași să-i folosesc așa cum vreau, că sunt bunurile mele. Nu mă pune pe mine să folosesc card, ca să fac un cadou băncilor din banii mei. De ce? Că vrea domnul Ciolacu? Se spune că se combate evaziunea fiscală. Nu este adevărat. Păi ăștia fac evaziune fiscală?  Bătrânii de la sate care nu au carduri?

Principalii evazioniști în România sunt multinaționalele, care externalizează cel puțin 90% din câștiguri fără justă impozitare. Asta este evaziunea, restul sunt povești pentru tâmpiți”, a explicat Ilie Șerbănescu.

Potrivit acestuia, consecințele sunt, pe lângă îmbogățirea băncilor, că o să-i bage în încurcături pe cei mai nenorociți membri ai societății românești, care sunt bătrânii și cei care stau în mediu rural, și o să crească evaziunea fiscală.

„De ce o să crească evaziunea? Pentru că toți vor căuta să ocolească sistemul acesta, prin diferite formule. Iar produsele de peste 5.000 de lei, cât s-a instituit pragul acum, n-o să mai fie cumpărate din magazine. Sau o să descompună produse și le vor vinde separat, ca să fie altă tranzacție. Orice restricție pusă nu combate evaziunea, asta este dovedită. Uitați-vă că s-au împlinit 2 ani de case de marcat și s-a încasat mai puțin la buget. Ceva mai clar decât acest lucru nu există.

Așa au primit ordin de la stăpânul extern, așa fac. În afara țării, oamenii cu scaun la cap reacționează împotriva unor astfel de măsuri.  Guvernanții nu se comportă ca și cu propriul popor, ci se comportă împotriva poporului. De la multinaționale nu au cum să ia bani, că ăia sunt stăpânii guvernanților români. Nu există în istorie vreo colonie care să-și fi lichidat statutul de colonie. Ai ajuns colonie, s-a terminat. Cel mult, schimbi stăpânul, dar statutul nu se poate abandona. Ăia te-au luat ca să te stoarcă, nu ca să-ți dea înapoi prerogativele”, a mai precizat Ilie Șerbănescu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Analist economic, despre limitarea cash-ului: Măsura încalcă dreptul omului de a dispune de proprietatea personală și a fost luată pentru îmbogățirea băncilor”

  1. Corect , este precizat prin ” CONSTITUTIE ” , DAR SI ” CONSTITUTIA ” poate fii interpretata de ” POLITRUKUL CONDUCATOR ” prin ” ALESII SAI SI decidentii sai ” in interes de grup ” politic de moment „

Comentariile sunt închise.