FOTO/ Mii de credincioși, prezenți la Mănăstirea Prislop, la pomenirea Părintelui Arsenie Boca, la 34 de ani de la trecerea la Domnul

Mii de credincioși au participat, marți, 28 noiembrie, la Mănăstirea Prislop, la pomenirea Părintelui Arsenie Boca, la 34 de ani de la trecerea la Domnul.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți, condus de către ÎPS Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, anunță Episcopia Devei și Hunedoarei. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corul așezământului monahal.

După Sfânta Liturghie soborul slujitor a oficiat slujba Parastasului, fiind pomeniți Episcopul Gurie Georgiu, Preacuviosul Părinte Arsenie și cei ce odihnesc în cimitirul mănăstirii.

PS Părinte Episcop Nestor a rostit un cuvânt în care a îndemnat credincioșii prezenți ca, în așteptarea trecerii în rândul sfinților a Preacuviosului Părinte Arsenie, să-i ceară ajutorul în rugăciuni, deoarece Părintele Arsenie își împlinește permanent lucrarea de mijlocire înaintea lui Dumnezeu.

La final a fost oficiată o slujbă de pomenire la mormântul marelui duhovnic al Ortodoxiei româneşti, aflat în cimitirul mănăstirii, unde Părintele profesor Simion Todoran a evocat activitatea și câteva din învățăturile Părintelui Arsenie, supranumit de către credincioși „Sfântul Ardealului”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost