Naționala de fotbal a României s-a calificat la EURO 2024. Selecționerul Edi Iordănescu: Sunt un om credincios, îi mulțumesc lui Dumnezeu!

Naţionala de fotbal a României s-a calificat la EURO 2024, după ce a învins echipa Israelului cu scorul de 2-1 (1-1), sâmbătă seara, pe Pancho Arena din Felcsut, Ungaria, în penultimul său meci din Grupa I a preliminariilor.

Golurile au fost marcate de George Puşcaş (10) şi Ianis Hagi (63). Israelul deschisese scorul în min. 2, prin Eran Zahavi (2), notează Agerpres.

„Dumnezeu a fost alături de noi tot timpul”

Imediat după meci, selecţionerul echipei naţionale a României, Edi Iordănescu, a declarat că victoria a fost obţinută cu fiecare picătură de sudoare pe care au lăsat-o jucătorii pe teren.

„Este o bucurie fantastică, mă încearcă un sentiment de mândrie, pentru că antrenez un grup extraordinar. Sunt jucători în care am crezul din prima clipă, niciodată nu am încetat să cred în ei. Toţi merită felicitaţi, şi cei de aici şi cei care şi-au adus contribuţia pe parcurs. E un privilegiu să antrenezi jucători cu asemenea caracter. E un moment frumos. Calificarea s-a obţinut matematic acum, dar ea s-a obţinut cu eforturi şi cu fiecare picătură de sudoare pe care au lăsat-o aceşti jucători pentru echipa naţională. Suntem mândri că vom fi la EURO.

Trebuie să mulţumesc celor care au crezut în noi, precum şi celor sceptici, care pe parcurs au venit lângă noi. Şi, bineînţeles, le mulţumesc tuturor celor care iubesc echipa naţională a României. Suntem fericiţi şi mergem cu încredere înainte. Îi mulţumesc lui Dumnezeu, sunt un om credincios şi Dumnezeu a fost alături de noi tot timpul”, a declarat, la Prima TV, Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu speră ca echipa naţională să îi bucure pe suporteri cu o nouă evoluţie bună în ultima partidă a preliminariilor, cea cu Elveţia de pe Arena Naţională.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost