ONU acuză Israel de „PEDEAPSĂ COLECTIVĂ” asupra civililor din Gaza. Ce înseamnă asta și ce prevede Convenția de la Geneva

Un oficial ONU, șef pentru drepturile omului, a declarat, miercuri, că Israel aplică „o pedeapsă colectivă” poporului palestinian, anunță Sky News.

Potrivit sursei citate, el a reluat declarațiile lui Antonio Guterres, șeful general ONU, care a spus în urmă cu două săptămâni că atacurile Hamas nu pot „justifica pedeapsa colectivă” aplicată poporului palestinian.

În opinia acestora, dincolo de bombardamente, întreruperea energiei și a apei în Gaza echivalează cu o pedeapsă colectivă. Însă, conform dreptului internațional, aceste măsuri sunt ilegale, deoarece afectează în mod direct civilii, notează sursa.

Interzicerea pedepselor colective în dreptul internațional umanitar datează din Convenția de la Haga (II) din 1899. Aceasta prevede că „nicio sancțiune generală, pecuniară sau de altă natură, nu poate fi aplicată populației din cauza faptelor unor persoane pentru care nu pot fi considerate responsabile în solidar”.

A patra Convenție de la Geneva, care a fost adoptată și de țări precum Israel, Regatul Unit și SUA, include o interdicție similară, dar mai specifică.

Aceasta spune că „nicio persoană protejată nu poate fi pedepsită pentru o infracțiune pe care nu a comis-o personal. Pedepsele colective și, de asemenea, toate măsurile de intimidare sau de terorism sunt interzise”.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „ONU acuză Israel de „PEDEAPSĂ COLECTIVĂ” asupra civililor din Gaza. Ce înseamnă asta și ce prevede Convenția de la Geneva”

  1. SI CE DACA , CEI DECIDENTI DIN ONU SUNT FINANTATI DE MAREA ” ORGANIZATIE SIONISTA MONDIALA ” DECIDENTA SI ” CREATOARE ” O.N..U PRIN ASA ZISUL PRESEDINTE AMERICAN -WOODROU WILSON ,FINANTAT DE EVREII MULTIMIONARI AMERICANI , DUPA PRIMUL RAZBOI MONDIAL , cel care a evitat prima MARE CRIZA ECONOMICA AMERICANA prin asa zisa intrare a americanilor in primul razboi mondial si ajutor acordat , asa zis EUROPEI DEMOCRATICE de atunci.

Comentariile sunt închise.