Turneu internațional de OINĂ, vineri, în București

România găzduiește, vineri, 3 noiembrie, un turneu internațional de oină, la care participă echipe din țara noastră, Republica Moldova și Nepal.

Meciurile vor avea loc la Sala Polivalentă „Dinamo” din București, de la 12.30, au anunțat organizatorii.

„Este o mare mândrie pentru noi, ca organizatori, să putem pune baze din ce în ce mai solide în vederea constituirii Federației Internaționale de Oină. Apreciez faptul că frații noștri de peste Prut sunt mereu alături de noi în efortul constant de a încerca să impunem oina, acest element de identitate națională românească, ca sport internațional, fapt pentru care le mulțumim și pe această cale.

Alături de România au semnat documente în acest sens Republica Moldova, Anglia, India și Pakistan. Mulțumim conducerii clubului sportiv Dinamo București pentru sprijin în organizarea evenimentului. Invit pe toți bucureștenii care pot să ni se alăture la această sărbătoare a oinei”, a declarat președintele Federației Române de Oină, Nicolae Dobre.

Lotul României, antrenat de Valentin Mihai, este format din jucători tineri, campioni naționali en titre la oina pe plajă și la oina în 6, de la formația campioană C.S.M. Rm. Sărat, dar și de la cluburi care au urcat pe podium în întrecerile de seniori și juniori în acest an, precum A.C.S.M. Oltenița și Victoria Surdila Greci.

Iată componența lotului: Ene Gabriel, Constantin Cristi, Jugănaru Dumitru, Anton Ciprian, Anton Cristian, Alecsandru Dinică (toți de la C.S.M. Râmnicu Sărat), Ștefan Cristian Mădălin, Balaș Dorinel Ionuț, Urlea Alex, Iancu Rareș Cătălin (toți de la A.C.S.M. Oltenița), Popescu Alexandru, Frângu Albert, Racaru Cătălin, Mortu Alin și Nicolae Andrei Cristian (toți de la Victoria Surdila Greci).

Organizatorii turneului internațional de oină de la București au decis să programeze și un meci demonstrativ de oină feminin (varianta în 6), protagoniste urmând a fi jucătoarele campioanei naționale Dacia 2012 Mioveni, antrenate de Filofteia Dumitru. Trebuie menționat și faptul că formația din județul Argeș oferă de fiecare dată un număr important de jucătoare lotului național. De asemenea, jucătoarele Daciei Mioveni vor susține și un frumos program artistic, îmbrăcate în costume populare.

Totodată, la aveniment va fi prezent și ansamblul folcloric „Flori de Bărăgan”, din localitatea Tătaru (județul Brăila), care va susține un program artistic.

În acest an, a fost promulgată legea prin care s-a decis că oina este sportul naţional al României, iar 9 mai este instituită drept Ziua Naţională a Oinei.

Foto: Federația Română de Oină

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost