Claudiu Târziu, mărturisire de suflet: Bunicii sunt păstrătorii tradițiilor și obiceiurilor. Am avut bucuria să am bunici la țară, acolo m-am bucurat de credința adevărată, acolo am mers prima dată cu Plugușorul

Satele sunt creatoare și păstrătoare de tradiție și civilizație, însă ele sunt tot mai depopulate, iar tinerele generații nu prea mai au bucuria să aibă bunici la țară, a spus Claudiu Târziu, în cadrul evenimentului „Bunicii, păstrătorii valorilor tradiționale. Cântece și colinde de Crăciun”.

Evenimentul a fost organizat, joi, de Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu” împreună cu Asociația „Frumosul Românesc”.

„Bunicii sunt păstrătorii tradițiilor și obiceiurilor. Ei știu cât valorează acestea. Bunicii nu sunt nostalgici, nu sunt muzeografi, ei sunt trăitori ai acestor tradiții și obiceiuri.

Am avut bucuria aceasta. Am avut bunici la țară și m-au învățat despre tradiții și obiceiuri. Acolo am mers cu Plugușorul prima oară, acolo am aflat despre toate obiceiurile din perioada sărbătorilor de iarnă și m-am bucurat de credința adevărată.

Noile generatii nu prea mai au bucuria să aibă bunici la țară. Satele noastre sunt depopulate. Vom găsi împreună soluții,  modalitățile cele mai potrivite pentru a repopula  satele. Satele noastre sunt creatoare și păstrătoare de tradiție și civilizație”, a spus Claudiu Târziu.

Potrivit acestuia, nimic nu este mai important decât familia, însă, spune președintele Istitutului de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu”, „familia nu este întreagă dacă din ea lipsesc bunicii, cum nu este întreagă nici dacă părinții pleacă în străinătate și lasă copiii doar în grija bunicilor.”


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost