Dosarul achizițiilor de vaccinuri din pandemie. Fostul secretar de Stat, Andrei Baciu, a DEMISIONAT din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

Fostul secretar de Stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat, luni, că demisionează din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Anunțul a fost făcut în contextul în care numele lui Andrei Baciu a fost menționat în dosarulul achizițiilor de vaccinuri din pandemie, în care sunt urmăriți fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

„Astăzi mă adresez vouă cu sufletul deschis și cu credința nestrămutată în valorile onoarei și integrității.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, am luat decizia de a-mi înainta demisia de onoare din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu față de principiile etice și morale în care cred și pe care le-am susținut întotdeauna, și nu dintr-o obligație legală.

De-a lungul a nouă ani de când m-am întors în România și în special în ultimii patru ani, în rolurile pe care le-am avut în timpul crizelor globale pe care România le-a traversat, am acționat cu un respect neclintit pentru legislație, instituții și cetățeni. Medic fiind, am pus mereu pe primul loc binele pacienților”, a transmis, luni, pe Facebook, fostul secretar de Stat, Andrei Baciu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost