FOTO/ Grup statuar dedicat Monicăi Lovinescu și lui Virgil Ierunca, dezvelit, duminică, 17 decembrie, în cartierul Cotroceni din Capitală

Un grup statuar dedicat Monicăi Lovinescu și lui Virgil Ierunca va fi dezvelit, duminică, 17 decembrie, de la ora 12.30, în cartierul Cotroceni din București.

Din informațiile disponibile lângă monument, aflăm că: „Închinat Monicăi Lovinescu (1923-2008) şi lui Virgil Ierunca (1920–2006), cele mai importante voci ale exilului românesc, acest monument, operă a sculptorului Virgil Scripcariu, a fost iniţiat şi realizat de Fundaţia Humanitas cu sprijinul companiei Dedeman şi este donat oraşului Bucureşti cu prilejul Anului Centenar Monica Lovinescu.”.

„Grupul statuar este o compoziţie în care figurativul clasic este epurat de decorativism inutil. Spun compoziţie, pentru că în această lucrare am căutat să ilustrez şi contextul istoric în care au trăit cele două personaje. Pe măsură ce-mi croiam drumul spre forma finală, m-am gândit că s-ar putea să fiu în faţa celei mai importante provocări a vieţii mele de sculptor de până acum”, spune Virgil Scripcariu.

Grupul statuar este amplasat în cartierul Cotroceni din capitală, la intersecția dintre strada Dimitrie Drăghicescu și strada Petre Herescu.

 

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost