Timișoara: „Eroii nu mor niciodată!” Marș și moment de reculegere în memoria celor care s-au jertfit pentru libertate în decembrie ‘89

La 34 de ani de la Revoluția din ’89, suporterii echipelor de fotbal din Timișoara au organizat, sâmbătă, 16 decembrie, „Marșul Eroilor”, în memoria celor care s-au jertfit pentru libertate.

Marșul a început la 18.30 și a avut ca punct de pornire Piața Maria. Participanții au scandat „Eroii nu mor niciodată!”, „Cinste lor, cinste lor, eroilor”, „Pacat, pacat de sangele varsat”, „Libertate”, anunță Opinia Timișoarei.

Potrivit sursei, când marșul a ajuns în fața Operei, pe scena amenajată în cadrul Târgului de Crăciun avea loc un concert de muzică populară. La un moment dat, prezentatoarea semnalează participanților la concert că are loc un marș în memoria eroilor Revoluției. Totuși, momentul de reculegere ținut de participanții la marș în memoria eroilor a fost afectat de discursul de pe scena concertului.

Ulterior, pe strada Alba Iulia, suporterii au aprins torțele în memoria eroilor și au pornit spre Piața Unirii și Memorialul Revoluției. Drumul a continuat până la Cimitirul Eroilor.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost