Lansare de carte, vineri, la Timișoara: „Abandonuri imperiale”, de Corneliu Berari

Vineri, 8 decembrie, la Muzeul Național al Banatului din Timișoara, va alea loc lansarea cărții „Abandonuri imperială”, semnată de Corneliu Berari.

La eveniment vor lua cuvântul Mihail Neamțu și  Călin Timoc.

„Îi aștept cu interes pe toți cei interesați să se familiarizeze cu o perspectivă asupra așa-zisului „mileniu întunecat” al istoriei românilor care nu e doar originală, dar și una întemeiată pe valorificarea unor variate „descoperiri istoriografice” de ultimă oră.

Printre aceste „descoperiri istoriografice” de dată recentă valorificate pentru întâia oară cu scopul de a aduce un strop de lumină în negura ce acoperă încă „destinele timpurii ale românilor” se numără deslușirea dimensiunilor globale ale catastrofei climatice din secolul VI-lea, dimensiunea eshatologică a ultimului mare război romano-persan dar și a islamului emergent sau ipoteticul impact pe care instaurarea unui regim mesianic la Ierusalim l-a avut în geneza deciziei împăratului Heraclius de a retrage armata din Illyricum și Tracia”, a transmis, pe Facebook, Corneliu Berari.

Prezentare cărții va avea loc vineri, 8 decembrie 2023 de la ora 15.00. Locația evenimentului: Muzeul Național al Banatului din Timișoara, Bastionul Theresia, str. Martin Luther nr.4, etaj 1, Sala de pedagogie muzeală.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost