O imagine pentru istorie. Concert de colinde românești în Piața Trafalgar din inima Londrei

Sâmbătă, 16 decembrie, Trafalgar Square din inima Londrei a răsunat de colinde românești, în cadrul unui concert susținut de românii care trăiesc în Marea Britanie.

Inițiativa evenimentului a aparținut Asociației ROconect și a beneficiat de susținerea Institutului Cultural Român din Londra.

Peste 50 de colindători, adulți și copii, s-au reunit în primul cor format din românii care trăiesc în Marea Britanie. Profesorul de muzică Cornelius Orășanu de la școala Allegretto Music Academy a fost cel care s-a ocupat de pregătirea corului, de armonizarea vocilor, de selecția colindelor.

„O imagine pentru istorie. Concertul primului cor de colinde format de românii din Marea Britanie la Londra, în Trafalgar Square.

Sărbătorile, tradiția și datinile noastre ne unesc, ne adună împreună la bine și la greu. Ne reprezintă în fața întregii lumi. De aceea este extraordinar de important să le respectăm în formă lor autentică, moștenită de la înaintașii noștri.

Emoționant! Felicitări tuturor organizatorilor și participanților! Să înconjurăm Planeta cu colindele noastre!”, a transmis, pe Facebook, comunitatea La blouse roumaine.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost