Președintele Iohannis, din Dubai: Trebuie să decarbonizăm rapid sistemele noastre energetice. Educația privind clima devine importantă în programa școlară din România

Președintele Klaus Iohannis a susținut sâmbătă, 2 decembrie 2023, la Dubai, Emiratele Arabe Unite, declarația națională la Summitul Global privind Acțiunea Climatică din cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28).

În cadrul acesteia, președintele Iohannis a subliniat că România are unele dintre cele mai scăzute emisii pe cap de locuitor din UE și a anunțat că, până cel târziu în 2050, mixul energetic național al României va fi format în proporție de 86% din energie regenerabilă, completat de energie cu emisii reduse de carbon, cum ar fi energia nucleară.

„Marea majoritate a tinerilor din România consideră că acumularea de cunoștințe despre schimbările climatice în școală este esențială pentru implicarea lor în acțiuni climatice. Prin urmare, educația privind clima și mediul devine din ce în ce mai importantă în programa școlară din România”, a spus președintele Iohannis.

Totodată, Iohannis a menționat, în cadrul unei alocuțiuni,  că efectele negative ale schimbărilor climatice nu pot fi negate.

„Trebuie să accelerăm acțiunile noastre de atenuare a schimbărilor climatice și, în special, să decarbonizăm rapid sistemele noastre energetice”, a transmis președintele Iohannis.

Potrivit acestuia, România consideră energia nucleară ca fiind o sursă stabilă de energie, care contribuie la securitatea energetică și la decarbonizare.

„Ne angajăm să finalizăm două noi unități CANDU la Centrala noastră de la Cernavodă și să construim și să implementăm SMR-uri, reactoare modulare mici, așa cum a arătat și John Kerry, în România. Referitor la acest lucru, este o nouă tehnologie la care lucrăm împreună cu prietenii noștri din Statele Unite și se pare că vom construi primul reactor modular mic civil bazat pe tehnologia despre care am vorbit”, a spus președintele Iohannis.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Președintele Iohannis, din Dubai: Trebuie să decarbonizăm rapid sistemele noastre energetice. Educația privind clima devine importantă în programa școlară din România”

  1. Fiecare , ” dupa capul si proganda lui ” LA ASEMENEA PRESEDINTE , LA ASEMENEA ” VRAJELII DE PROPAGANDA ” ,LA ASEMENEA REZULTATE SI CONSECINTE ALE VIITORULUI NATIEI ROMANE , pana si de ” SIMBOLISTICA ZILEI DE 1 DECEMBRIE ” prin NEPARTICIPARE CA ” PRIMUL REPREZENTANT AL STATULUI ROMAN CA SIMBOL SI FUNCTIE ” ( DAR CU BENEFICII DIN FUNCTIA IN CAUZA ) dar vorba unuia la televizor ” DACA 6 milioane de romanii l-au votat de 2 ori , PE ASA ZISA ” CORECTITUDINE GERMANA ” este firesc sa isi bata joc de restul romanilor care nu l-a votat.

Comentariile sunt închise.