UE deschide negocieri de aderare cu Republica Moldova și cu Ucraina. Maia Sandu: Suntem europeni și acest lucru este recunoscut de întreaga UE

Liderii statelor Uniunii Europene, reuniţi joi la Bruxelles, au decis să deschidă negocierile de aderare cu Republica Moldova și cu Ucraina, după ce în luna noiembrie Comisia Europeană făcuse o recomandare în acest sens, au anunțat, joi seară, agențiile de presă internaționale citate de Agerpres.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care prezidează summitul UE de la Bruxelles.

„Dragi moldoveni, felicitări! Decizia de azi de a deschide negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este victoria noastră a tuturor.

Uniunea Europeană a zis „da” pentru țara noastră, a zis „da” pentru viitorul nostru european. Este o pagină nouă în istoria noastră.

Acum doi ani, nimeni nu-și imagina că în 2023 Comisia Europeană va propune deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova.

Succesul de azi este meritul întregii societăți – al tuturor celor care aleg democrația și prosperitatea, care muncesc cu perseverență și răbdare, care au ieșit la vot, au protestat pentru libertate și nu au încetat niciodată să creadă că Moldova merită mai mult.

Suntem europeni și acest lucru este recunoscut de întreaga UE”, a transmis, pe Facebook, Maia Sandu.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost