VIDEO/ Prof. Avram Fițiu, despre cum se câștigă RESPECTUL în Europa: Vrei respectul Austriei? Nu te mai împrumuți la nicio bancă austriacă. Vrei respectul Olandei? Nu mai cumperi din România semințe de legume olandeze

Bătălia politică din 2024 este una pentru valori, pentru suveranitate și pentru respect, însă pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie ca bătălia să fie dusă, în primul rând, acasă, în România, a spus, duminică, la Alba Iulia, profesorul Avram Fițiu, candidat din partea AUR la alegerile europarlamentare din 2024, notează R3Media.

Potrivit acestuia, nu poți să aștepti respect din partea altor țări europene, dacă tu, clasă politică românească, cheltui 30 de miliarde de euro în 7 ani ca să imporți carne de porc din Spania, să imporți brânză din Franța și mere din Polonia.

În acest fel, a subliniat profesorul Avram Fițiu, alte țări te vor trata cu milă și cu dispreț, dar nu cu respect.

„Dacă vrei respectul Austriei în Parlamentul European sau la graniță, unde primul vameș te privește de sus cu dispreț, înseamnă că tu agricultor român nu te duci să iei împrumut de la o bancă austriacă.

Înseamnă că tu, elită românească, trebuia de 33 de ani să construiești o bancă a agricultorilor din România, ca să poată să meargă la banca lor, așa cum merg francezii, austriecii și germanii.

Vrei respectul Olandei, să nu te blocheze cu Schenghen? Astăzi tu cumperi sămânță olandeză super chimizată în tehnologie. Nu mai găsești sămânță românească de legume în magazinele din Românie. De unde? Nu ai avut o elită capabilă să protejeze un tezaur unic în Europa, de semințe românești.

De asta are România nevoie în acest moment și așa vei căpăta respectul Olandei, când la tine acasă, nu prin vorbe, ci prin fapte, faci ceea ce trebuie.

Vrei respectul Italiei, unde un milion de români muncesc din greu pe plantații. Înseamnă că nu mai vinzi un hectar de pământ în Timiș, Arad și Caraș-Severin, unde ai vândut peste 300.000 de hectare. Eu, agricultor român, nu am voie legal, decât teoretic, să cumpăr un hectar de teren în Italia. Tu, italian, ți-ai cumpărat pământ în Timiș, în Arad, prin cea mai permisivă lege din toată Europa. Ne-am vândut pământul cel mai bun din România, cel din Banat.

Vrei respectul Germaniei? Nu trimiți în pandemie la sparanghel mii de români, să fie batjocoriți și să-ți pierzi identitatea, verticalitatea. Te comporți diferit. Faci condiții acasă pentru ultimul român care astăzi este în Germania, în Italia, în Spania, dacă vrei să se poarte demn cu tine germanul, francezul, italianul”, a spus profesorul Avram Fițiu, candidat din partea AUR la alegerile europarlamentare din 2024.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost