Guvernul a aprobat crearea unui Comitet de Organizare a Funeraliilor de Stat. Purtător de cuvânt: Este un ceremonial rezervat actualilor şi foşti şefi de stat

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, o ordonanță de urgență privind crearea unui Comitet de Organizare a Funeraliilor de Stat.

Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

„Astăzi s-a creat cadrul legal pentru crearea Comitetului de Organizare a Funeraliilor de Stat. Este un ceremonial rezervat actualilor şi foşti şefi de stat. Este cel mai înalt grad de recunoaştere a meritelor unui cetăţean român în slujba ţării sale şi pentru a vedea în ce va consta această coordonare instituţională în caz de funeralii naţionale va trebui să vină şi o altă hotărâre de guvern care va detalia toată această procedură, deci, prin ordonanţa de astăzi se creează Comitetul de Organizare a Funeraliilor de Stat”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Întrebat fiind dacă foştii premieri şi foştii preşedinţi ai celor două camere nu vor beneficia de acest tip de funeralii, Mihai Constantin a răspuns

„În baza legii menţionate, o am aici scrisă, 2015/2016, foştii şefi de camere parlamentare şi foştii premieri beneficiază de funeralii cu onoruri militare. Nu se modifică nimic la acest capitol, aceşti demnitari şi foşti demnitari vor beneficia de funeralii cu onoruri militare.”

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Guvernul a aprobat crearea unui Comitet de Organizare a Funeraliilor de Stat. Purtător de cuvânt: Este un ceremonial rezervat actualilor şi foşti şefi de stat”

  1. Deci Basescu va beneficia de Funeralii de stat cand moare? De aceste beneficii nu poate avea parte un infractor si tradator de tara.

Comentariile sunt închise.