Părintele Alexandru Lungu: Nu este dezlănțuit „iadul alb”, așa cum se spune la știri. Lucrurile se află sub firescul momentului calendaristic. Bucurați-vă de zăpadă!

Zăpada și temperaturile scăzute sunt normale iarna, nu s-a dezlănțuit „iadul alb”, așa cum se spune la știri pentru aduce panică în rândul oamenilor, a transmis, pe Facebook, părintele Alexandru Lungu.

Comentariul a fost făcut în contextul știrilor alarmiste privind ninsorile care s-au înregistrat în ultimele zile în România.

„Nu este dezlănțuit iadul alb, așa cum suna o știre dimineața la radio. Ne aflam în luna când se înregistrează cele mai mici valori termice din an.

Astăzi suntem departe de iernile de altădată, atunci când zăpadă se instala la final de noiembrie și ne părăsea spre finalul lunii februarie, uneori și prin martie încă se puteau strânge precipitații sub forma de ninsoare. De dragul senzaționalului, știrile nu mai sunt aduse în casele oamenilor pentru a informa, ele caută cu tot dinadinsul să fie vândute, aducând panică, pe care și-o doresc să o instaleze în sufletele oamenilor.

La început de ianuarie 10 grade cu minus ziua și undeva la 20 de grade cu minus noaptea, lucrurile se afla sub firescul momentului calendaristic. Iarna trebuie să fie sub semnul zăpezilor și al temperaturilor scăzute. Vara este firesc să se instaleze perioade de instabilitate termică și zile de caniculă. Când oamenii încep să caute nod în papură pentru tot ceea ce Dumnezeu trimite peste pământ, ploi, zăpadă, soare, zile înnourate, este semn că omul a pierdut pe traseul vieții simțul firescului. Ieșiți afară, jucați-vă cu zăpadă, dați la lopată daca este necesar, ajutați intre două treburi vreo bătrânică rămasă izolată pe vreo uliță unde nu ajunge deszăpezirea.

Bucurați-vă de tot ce ne oferă Cerul, trăind toate zilele cu mulțumire față de Creator!”, a transmis, pe Facebook, părintele Alexandru Lungu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost