Planul Kalergi, o confirmare în plus? Comisar european, declarație fără echivoc: UE are nevoie de un milion de migranți anual pentru a compensa deficitul demografic

UE are nevoie de un milion de migranți anual pentru a compensa deficitul demografic, a declarat comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson.

Anunțul a fost făcut, luni, la Atena, anunță site-ul Euobserver, citat de Marius Tucă.

Potrivit comisrului european, populația de vârstă activă a UE scade cu aproximativ un milion în fiecare an, a spus Johansson.

„Asta înseamnă că migrația legală ar trebui să crească mai mult sau mai puțin cu un milion pe an și asta este într-adevăr o provocare să faci asta într-un mod ordonat”, a spus comisarul UE pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson.

Aceasta a menționat că aproximativ 3,5 milioane de migranți ajung deja legal în fiecare an, comparativ cu aproximativ 300.000 care intră neregulamentar.

Totodată, notează sursa citată, un document al Comisiei Europene prevede cifre și mai mari, menționând că, fără migrație, populația activă a UE va scădea de la 334 de milioane, începând cu 2014, la aproximativ 238 de milioane în 2060.

Iar ultimele proiecții privind populația realizate de Eurostat, biroul de statistică al UE, sugerează că populația UE va crește până în 2026, când va atinge vârful la 453,3 milioane, după care se preconizează că va scădea treptat până la 447,9 milioane până în 2050, înainte de a scădea la un nivel mai rapid. până la sfârșitul secolului (419,5 milioane în 2100).

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost