ULTIMA ORĂ! Fermierii din Suceava și Botoșani vor să blocheze vama Siret, pe unde trec cele mai multe camioane din Ucraina

Fermierii din Suceava și Botoșani care protestează cu tractoare au decis să blocheze vama Siret, cea prin care tranzitează cele mai multe camioane care aduc marfă din Ucraina, mai ales cereale, anunță AgroInteligența.

Agricultorii suceveni speră să primească „întăriri” și din alte județe din regiune în care mobilizarea din ultimele două zile a fost mai mare.

Potrivit sursei citate, încă de joi seara, agriculturii s-au mobilizat în mai multe județe din țară. Din informațiile Agrointeligența, pentru zilele următoare, una dintre deciziile luate de fermieri este de a bloca vama Siret, punctul de frontieră prin care intră în țară cele mai multe camioane care transportă mărfuri agricole, mai ales cereale, din Ucraina.

Una dintre marile nemulțumiri ale fermierilor români este legată de importurile din Ucraina care nu doar că au acaparat și blocat portul Constanța, dar au și prăbușit prețurile în zona Mării Negre pentru produsele agricole.

Vă reamintim că și pe 7 aprilie anul trecut, câteva sute de fermieri cu utilaje agricole s-au deplasat cu tractoarele spre Vama Siret pentru a se solidariza cu un protest de amploare ce s-a desfășurat la nivel național. Fermierii de la mai multe asociaţii şi-au început atunci deplasarea spre Vama Siret pe E 85, dar au fost redirecţionaţi de poliţişti din cauza blocajelor, continuându-şi deplasarea pe drumul judeţean prin Dărmăneşti – Şerbăuţi, dar şi pe DN 29 A, prin Adâncata – Zamostea – Grămeşti.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost