Profit.ro: Un miliardar danez a cumpărat 1.000 de hectare de pădure românească, în comuna Siriu

O subsidiară locală a concernului danez agro-forestier Ingleby, controlat de familia miliardarului de origine suedeză Hans Rausing, a cumpărat integral o firmă din România deținătoare a circa 1.000 de hectare de pădure în comuna Siriu, din județul Buzău, potrivit Profit.ro.

Firma care a făcut acum obiectul tranzacției, Forestiera Buzău, înființată în 2007, era controlată de entitatea juridică Buzau Skovdistrikt A/S, înregistrată în Danemarca. Unul dintre acționarii acesteia este o altă companie daneză, cu profil financiar – Niwa Holding A/S.

Anul trecut, înainte de finalizarea tranzacției, negocierile asupra prețului se purtau în intervalul 3.500 – 4.000 euro/hectar.

Forestiera Buzău are capitaluri totale de peste 11 milioane lei. Compania a terminat anul 2022 cu profit net de 1,06 milioane lei, la venituri totale de circa 1,6 milioane lei, având cheltuieli de sub 500.000 lei și un singur angajat.

În perioada 2008-2020, unul dintre administratorii firmei forestiere preluate a fost, conform termene.ro, Ana Maria Ciceală, membru în Consiliul General al Municipiului București (CGMB) din partea USR și unul dintre fondatorii partidului. La numirea inițială, ea l-a înlocuit în funcție pe tatăl ei, Ion Ciceală. De dinainte de recenta tranzacție, Ingelby deține în România 3 ferme agricole și 3 exploatații forestiere, cu suprafață totală de aproape 20.000 de hectare.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Profit.ro: Un miliardar danez a cumpărat 1.000 de hectare de pădure românească, în comuna Siriu”

Comentariile sunt închise.