Argentina condusă de președintele Javier Milei începe lupta cu ideologia de gen și interzice limbajul asociat acesteia în toată administrația publică

Sub președintele Javier Milei, Argentina a început să combată activ identitatea de gen și limbajul neutru asociat acesteia.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei de la Buenos Aires, Manuel Adorni, a declarat că „în urma unei decizii a preşedintelui, vor începe demersurile pentru interzicerea exprimării de incluziune şi perspectiva de gen în toată administraţia publică naţională”, transmite AFP, citată de Agerpres.

El a explicat că nu se vor putea folosi caracterele prin care se evită indicarea genului în spaniolă – literele e sau x şi simbolul @ – şi nu se va utiliza inutil genul feminin, în toate documentele administraţiei publice.

„Limba care acoperă toate sectoarele este castiliana, spaniola”, a subliniat Manuel Adorni,  adăugând că guvernul „nu se va angaja într-o dezbatere despre asta, deoarece se consideră că perspectivele de gen au fost utilizate şi ca un fond de tranzacţii politice”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost