Mii de români au participat, în întreaga țară, la protestele AUR împotriva comasării alegerilor. „Când neamul este în pericol, nu putem sta cu mâinile încrucișate!”

Peste 10.000 de români au participat, miercuri, seara la protestele organizate de AUR în toate județele țării, împotriva deciziei coaliției PSD-PNL de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale, potrivit unui comunicat transmis de partid pe adresa redacției.

Protestele au avut ca destinație finală sediile PSD din orașele reședință de județ.

Potrivit sursei citate, manifestanții au spus la unison că singura modalitate prin care românii își pot face auzită vocea de către coaliția condusă de PSD și Marcel Ciolacu este doar prin proteste de stradă.

„Decizia comasării alegerilor este o mișcare prin care cei aflați azi la putere vor să ne fure vocea și drepturile, îndreptându-ne către o dictatură mascată cu binecuvântarea lui Klaus Werner Iohannis. Când liderii ignoră dialogul și modifică regulile doar pentru a rămâne la putere, înseamnă că trăim o farsă, nu o democrație.

Românii trebuie să se facă auziți, iar singura modalitate rămasă la dispoziție este prin proteste de stradă. În Parlament, PSD și Marcel Ciolacu au pus pumnul în gura opoziției. Este inadmisibil ca într-o democrație Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Klaus Werner Iohannis să ne închidă gura, ignorând complet voința poporului.

Îi chemăm alături de noi pe toți românii care nu vor ca democrația să moară în România, care nu vor să își vadă țara capturată complet de acest cartel politic care se află la guvernare; pe toți oamenii de bună credință care spun un „NU” răspicat unui alt troc PSD-PNL, o altă farsă girată de oamenii sistemului care ne-au condus în ultimii 34 de ani.

Când neamul este în pericol, nu putem sta cu mâinile încrucișate. Ne pot face ei „extremiști” cât vor, dar noi știm că avem dreptatea de partea noastră. Ne adunăm forțele, aprindem flacăra rezistenței și aducem omagiul cuvenit democrației pe care unii vor să o înmormânteze! Niciun pas înapoi!”, se menționează în comunicatul de presă.

Totdată, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR, a transmis un mesaj de susținere pentru participanții la protest.

„Ieri, am simțit un amestec de tristețe, îngrijorare și bucurie în inima mea. Tristețea a fost provocată de dificultățile cu care ne confruntăm din cauza guvernării actuale, dar această stare a fost contrabalansată de bucuria întâlnirii cu frații mei de cauză și cu bucureștenii în marșul nostru.

Împreună, am resimțit puterea solidarității și speranța pentru schimbare. Împreună cu voi suntem AUR! Și vrem dreptate pentru România. Sus inimile!”, a transmis, pe Facebook, liderul AUR.

Reamintim că, miercuri, au fost anunțate proteste împotriva comasării alegerilor,  în întreaga țară, după cum a relatat RostOnline.

Liderii PSD și PNL intenționează să comaseze alegerile europarlamentare cu cele locale. De altfel, chiar președintele Iohannis susține că planul Coaliției de guvernare privind comarea alegerilor este legitim,

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost