Ursula von der Leyen, la Munchen: CE pregătește o nouă strategie de apărare a UE. Ucraina trebuie să fie inclusă

Comisia Europeană ca prezenta o propunere de strategie industrial de apărare a UE, în cel mult trei săptămâni, a anunțat, sâmbătă, la Munchen, șefa CE, Ursula von der Leyen, informează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Șefa CE a menționat că propunerea privind viitoarea strategie de apărare urmăreşte „să mărească cheltuielile pentru apărare, să cheltuiască mai bine în cazul achiziţiilor comune şi a acordurilor pentru a oferi predictibilitate industriei, precum şi o mai bună interoperabilitate între forţele armate europene.”

Ursula von der Leyen a adăugat că Ucraina trebuie să fie integrată în programele de apărare ale Europei, deoarece „Rusia depăşeşte Ucraina ca număr de soldaţi şi recurge la arme rapide şi murdare produse în Coreea de Nord şi Iran”.

Totodată, Ursula von der Leyen a anunțat că CE va deschide un birou de inovare în domeniul apărării în Ucraina.

În ceea ce priveşte asistenţa financiară, Ursula von der Leyen a spus că este în interesul Statelor Unite să adopte un proiect de lege – în prezent blocat în Congres – pentru a oferi mai mult ajutor Ucrainei, deoarece măsura este simbolică pentru democraţiile care se opun autocraţilor.

Șefa CE a mai spus că, dacă va fi realesă în funcţia de preşedintă a executivului european, va crea un post de comisar pentru apărare.

Pe același subiect:

Ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, la München: Ne aflăm într-o situație de RĂZBOI. România negociază cu Ucraina un cadru de cooperare în materie de securitate și apărare


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Ursula von der Leyen, la Munchen: CE pregătește o nouă strategie de apărare a UE. Ucraina trebuie să fie inclusă”

  1. A confirmat-o si asa zisul ” URMATOR LIDER AMERICAN -TRUMP ” o confirma si dna in cauza ” asa zisa PRESEDINTE E.C ” dar suborodnata politic si ” interes financiar de grup ” politicii americane zonale , bazata pe ” CONFLICTUL UKRAINA ” , ADICA ” POLITICA ECONOMICA DE INARMARE ZONALA ” cu interesele ” MULTI-NATIONALE IN CAUZA ” atat europene cat si americane . Pe romaneste , ne -am intors in anii 50 , ” razboiul rece ” cand fiecare dintre parti ” DEMOCRATICA ” VERSUS COMUNISTA ,era ” dominata ” de SPECTRUL INARMARII , avand in vedere ” ADVERSARUL POLITIC-IDEOLOGIC ” Se pare ca numai asa supravietuim ca ” POPULATIE ” PE ACEST PAMANT PRIN : PROFITUL RAPID SI SIGUR INTR-UN TERMEN SCURT : INARMARE , CONFLICTE MILITARE , COVID , etc, etc . ATAT AM PUTUT INVATA IN O SUTA SI CEVA DE ANI ( CU DOUA RAZBOAIE MONDIALE ) atat vom PUTEA IN CONTINUARE” Noii simplii ” actori votanti decidenti , romani , europeni , americani , etc ,etc , facem parte din ” joc ” Vorba lui CEZAR ” aleas zacta est ” ZARURILE AU FOST ARUNCATE , restul este numai circ politic asa zis democratic .

Comentariile sunt închise.